Hopp til innhold

Første koronadødsfall i Norge

Statsminister Erna Solberg bekrefter at en eldre person i Norge nå er død på grunn av koronaviruset.

Statsminister Erna Solberg sier at vi har fått det første koronadødsfallet i Norge.

BEKREFTET: Statsminister Erna Solberg sier at vi har fått det første koronadødsfallet i Norge.

Erna Solberg sa dette direkte på NRK Dagsrevyen klokken 19.00.

– Vi har nå i kveld fått vite om det første dødsfallet på grunn av covid-19. Et eldre menneske som har vært syk som nå har dødd, sier Erna Solberg i et intervju i Dagsrevyen på NRK.

Personen var innlagt ved Oslo universitetssykehus.

«Torsdag 12. mars døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom som var innlagt ved Oslo universitetssykehus. Oslo universitetssykehus kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde,» skriver sykehuset på Twitter.

– Dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak. Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare og som ikke vil tåle en hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Og at vi i solidaritet med dem forsøker å begrense dette viruset så godt som mulig, sier Solberg.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet sier de venter flere dødsfall i dagene som kommer.

– Først og fremst er det sørgelig, og en påminnelse om hvor alvorlig denne epidemien kan bli. Samtidig er det forventet, og vi forventer flere dødsfall i dagene og ukene som kommer, sier Stoltenberg til NRK.

Omfattende tiltak

Dødsfallet blir bekreftet på samme dag som statsministeren har innført de mest inngripende tiltakene Norge har hatt i fredstid.

Dette innebærer stenging av skoler og barnehager, forbud mot flere arrangement og karantene på alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar.

Kulturarrangementer og idrettsarrangementer må avlyses og treningssentre, svømmehaller og frisører er noen av stedene som skal stenges.

Fra klokken 18.00 torsdag var det tomme sentre, butikkhyller og idrettsanlegg i hele Norge.

Folkehelseinstituttet presenterte torsdag en ny, oppdatert risikovurdering om koronaepidemien. I den heter det blant annet at FHI antar at 90 prosent av dem som dør av koronaviruset i Norge, vil være over 70 år.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg påpeker samtidig at det er svært stor usikkerhet knyttet til disse risikoanalysene.

NRK anbefaler

AKTUELT NÅ