NRK Meny
Normal

Fly forsinket i Norge på grunn av skilpadder i Hellas

Ekteparet har ventet på Gardermoen siden klokken seks i morges fordi skilpadder på en øy i Hellas skal få en god natts søvn. – Det er en dårlig unnskyldning, sier Heidi Sagdahl Radlgruber.

Heidi Sagdahl Radlgruver

SKILPADDEFAST: – Jeg gleder meg til å bade, og vil gjerne bade sammen med skilpaddene, sier Heidi Sagdahl Radlgruber. Ektemannen heter Dag Radlgruber.

Foto: Privat

– Hvis de har funnet det forsvarlig å lage en flyplass like ved denne stranden, så burde de visst dette, sier Heidi Sagdahl Radlgruber.

Hun er på vei fra Oslo til den greske øyen Zakynthos sammen med sin ektemann. Flyet skulle gått 06.40 i morges. Etter forinkelser hele dagen skal flyet lette 01.30 natt til onsdag.

Flyet fra Gardermoen får ikke lande på Zakynthos fordi flyplassen er stengt om natten når skilpaddene på en strand like ved skal ha ro.

Skilpaddeunger

NATTERO: Dette bildet er fra Kanariøyene og viser Caretta-skilpadder på vei ut i havet.

Foto: JUAN MEDINA / REUTERS

Skilpadde-strand

Informasjonssjef i Apollo, Beatrice Rivera, bekrefter at det er skilpaddene som er grunnen til at passasjerene må vente.

– Først ble flyet forsinket på grunn av en teknisk feil. Deretter ble turen ytterligere forsinket på grunn av skilpaddene, sier Rivera.

Flyplassen ligger like ved en strand der skilpaddene holder til.

– Og de må ikke bli forstyrret på vei ut i havet. Det er skikkelig søtt, sier hun.

Venter i Loung-området

– Det har vært mange historier. Da vi kom i morges ble vi møtt med at flyet fikk ny tid klokken 10. Også ble det utsatt. Ny tid klokken 13, klokken 15 og 15.30. Og så fikk vi vite at det skal gå halv to i natt, forteller Radlgruber.

Forsinkelse på Gardermoen

KRAFTIG FORSINKET: Flyet til den greske øya Zakynthos skulle lettet fra Gardermoen 06.40 tirsdag. Nå må passasjerene vente til 01.30 natt til onsdag fordi flyplassen i Zakynthos er stengt om natten på grunn av skilpaddene like ved.

Foto: NRK

I timene frem til flyet skal gå har hun og ektemannen Dag Radlgruber satt seg i Loung-området på Gardermoen.

– Vi har diskutert oss frem til å få sitte i Loungen, og vi har fått matkuponger. Den skal de ha.

– Dårlig informasjon

Men ekteparet fra Stavanger er ikke imponert over informasjonen de har fått fra flyselskapet Novair og reisebyrået Apollo.

– Vi har fått noen tekstmeldinger, og fått noe informasjon av andre flyselskaper, de har nesten ikke vært til stede, sier Radlgruber.

– Men nå lander dere på Zakynthos i morgen tidlig?

– Ja forhåpentligvis! Men det er jo ikke sikkert. Ingenting er sikkert her, sier Radlgruber.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger