Flere imamer tviler

Flere norske imamer tviler på at muslimer kan ha stått bak 11. septemberangrepene. De tviler også på at Al-Qaida i det hele tatt finnes.

World Trade Center i USA
Foto: Arkivfoto:SPENCER PLATT / Scanpix

Imam Zulqarnain Sakandar Madni fikk sterke reaksjoner fra den amerikanske ambassaden da han tidligere denne uken gikk ut i Brennpunkt på NRK1 og påsto at USA selv sto bak angrepene på World Trade Center, og at Osama bin Laden er oppdiktet.

Nå får han støtte fra flere imamer i Oslo som ikke tror at muslimer kan stå bak terrorhandlingene, skriver Aften.

Imam Zulqarnain Sakandar Madni
Foto: Magne Hansen / NRK

- Det finnes ingen håndfaste bevis. Jeg tror ikke at muslimer kan stå bak angrepene fordi de ikke har ressurser eller egenskaper til å utføre så profesjonelle angrep. I tillegg er det imot islams lære å drepe sivile på denne måten, sier imam i Islamic Cultural Center, Hafiz Mehboob-ur-Rehman til avisen.

Han vil ikke beskylde USA før det finnes bevis, men samtidig mener han at videobevisene mot Osama bin Laden kan være falske, og støtter imam Sakandar i at det slett ikke er sikkert at Al-Qaida-nettverket er finnes.

Også vise-imam i Islamic Cultural Center, Mian Tayyib, deler dette synet og hevder at tårnene ikke falt sammen på grunn av flyene.

- Måten tårnet falt på tyder på at det ikke var forårsaket av flyene. Nærbilder jeg har sett på TV, viser røykutvikling i tårnene før de ble truffet av flyene, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger