NRK Meny
Normal

– Det er til syvende og sist bare Breiviks feil

Nettdebattanten Fjordman mener at det ikke går an å legge noe av skylden for terrorangrepet den 22. juli over på andre enn Anders Behring Breivik.

Bloggeren Fjordman er opptatt av å ta avstand fra Behring Breivik. Her fra en blogg publisert på net

AVVISER KOBLING: En av dem som leste Fjordmans blogg, var Anders Behring Breivik. Men bloggeren selv avviser å ha noe skyld for radikaliseringen av den terrorsiktede (skjermdump).

Foto: Skjermdump

Den terrorsiktedes forsvarer Geir Lippestad vil stevne bloggeren Peder Nøstvold Jensen, kjent som Fjordman, og redaktør Hans Rustad i Document.no som vitner når rettssaken starter 16. april, skrev VG i dag.

Breivik er ifølge rettspsykiatere paranoid schizofren. Det innebærer at nettdebattanter, spesielt Jensen og Rustad, var med på å radikalisere Breivik, mener Lippestad.

Men Fjordman avviste i en e-post til NRK allerede i forrige uke at han har noe skyld for at Breivik ble radikalisert.

– Aldri møtt Breivik

– Det er til syvende og sist bare Breiviks feil alt som har hendt, fra den grufulle massakren til det såkalte manifestet der han siterer mange ulike personer, åpenbart uten deres samtykke, skriver Jensen i e-posten, og påpeker at flere av de siterte for lengst er døde.

– Jeg har aldri noensinne møtt Anders Behring Breivik. Politiet har bekreftet at jeg snakker sant gjennom en svært grundig etterforskning av min person der de sjekket all min telekommunikasjon, min harddisk og til og med mitt skittentøy, til dels mot min vilje og på kanten av lovverket, forteller han.

E-posten NRK fikk svar på fra Fjordman, omhandlet i utgangspunktet diagnosen rettpsykiaterne hadde gitt Breivik.

Varsler mulig injuriesøksmål

Fjordman skriver at han ikke kan uttale seg om diagnosen av Breivik er riktig, siden han ikke har noen formell utdannelse innen fagfeltet.

– Uansett om Anders Behring Breivik er strafferettslig tilregnelig eller ikke, endrer det dessverre ikke på det faktum at mange foreldre aldri får se sine barn igjen etter 22. juli på grunn av hans ugjerninger, påpeker Nøstvold Jensen.

– Det at Breivik nå erklæres for sinnssyk endrer likevel bildet ganske mye i en del andre sammenhenger. Det kan blant annet gjøre det lettere for meg og andre som er blitt urettmessig svertet ved å ha blitt dratt inn i denne saken mot deres vilje å gå til injuriesøksmål mot ulike massemedier dersom vi ønsker dette, skriver han.

– Ikke oppfordret til vold

I sitt manifest viser terrorsiktede Breivik til Fjordman over 100 ganger, men har uttalt til rettpsykiaterne som vurderte ham at det bloggeren skrev ikke var spesielt myntet på ham.

Nøstvold Jensen skriver til NRK at han mener massemediene har utnyttet saken til et «urimelig hardkjør mot navngitte enkeltpersoner som slett ikke har gjort noe kriminelt».

– Det som irriterer meg mest er at når islamske jihadistiske terrorister foretar sine hyppige terrorangrep i en rekke land så sier pressen at man ikke skal skjære alle muslimer over én kam. De som er kritiske til islam eller masseinnvandring skal derimot for all del skjæres over én kam, selv om det viser seg at dette unike terrorangrepet var en gal manns verk, skriver bloggeren i e-posten.

– Det irriterer meg også at NRK har flørtet med muslimske terrorister som Hamas eller Hizbollah igjennom mange år, men fremstiller meg som terrorideolog på tross av at jeg har vært konsekvent antiterrorist i mine skriverier, avslutter Fjordman.

Redaktør Hans Rustad i Document.no ønsket ikke å kommentere Lippestads varslede stevning da VG kontaktet ham i går kveld.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger