Hopp til innhold

Familiefar fengslet etter flere overgrep

En familiefar i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for flere overgrep de siste ti årene.

Stien på Skjetten

OVERGREP PÅ SKJETTEN: Mannen som nå fremstilles for fengsling er blant annet siktet for et overgrep mot en seks år gammel jente på Skjetten på Romerike i 2008.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Like etter klokken halv tre ble det klart at mannen blir varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Det ble klart etter fengslingsmøtet som gikk for lukkede dører i Oslo tingrett.

Den overgrepssiktede familiefaren, som er hjemmehørende i Vest-Oppland, har erkjent skyld på flere av punktene i siktelsen mot han. Det opplyser forsvarer Kai R. Vaag til NRK.

– Han erkjenner alle de faktiske forholdene i siktelsen, opplyser Vaag.

Mannen i 40-årene fra østlandsområdet ble etter det NRK får opplyst pågrepet av politiet i helgen. Det er Kripos som leder etterforskningen mot mannen, som har pågått i en årrekke.

– Vi har ingen kommentar til denne saken før etter fengslingsmøtet, sier pressevakt i Kripos, Axel Due.

– Jeg har ikke fått sakens dokumenter, og kan derfor ikke kommentere den, sa mannens forsvarer Kai R. Vaag til NRK før fengslingsmøtet.

Etter møtet sier han:

– Min klient ble pågrepet i forbindelse med at han ble siktet for et tilfelle av seksuelle handlinger nå i år, sier Vaag.

Familiefaren i 40-årene ble tidligere i høst innkalt til avhør, mistenkt for et tilfelle av seksuelle handlinger mot barn. I forbindelse med avhøret ble det tatt DNA-prøve av han. Mannen ble pågrepet og siktet da resultatet av DNA-prøven forelå.

Etter det NRK får opplyst er mannen siktet for tre overgrep i perioden fra 2008 og til i dag. I tillegg skal han ha blitt siktet i en ny sak denne uken.

Etter det NRK får opplyst er mannen ikke tidligere straffedømt.

Mannen skal være pågrepet på bakgrunn av DNA-treff.

Overgrep mot seksåring

Fengslingsmøtet mot mannen som er siktet for flere overgrep går for lukkede dører

LUKKEDE DØRER: Familiefaren fra østlandsområdet fremstilles for fengsling, siktet for flere overgrep.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Blant overgrepene mannen er siktet for er en hendelse fra 2008. Da ble en seks år gammel jente oppsøkt av en fremmed mann ved et boligområde på Skjetten på Romerike.

Han lokket med seg seksåringen inn i en hage og forgrep seg på henne. Mannen fikk jenta til å kle av seg, og utførte overgrep som av politiet regnes som voldtekt. Gjerningspersonen tok også bilder av seksåringen.

Politiet sikret seg den gang tekniske spor fra åstedet, men mannen ble ikke pågrepet.

Overfallsvoldtekt på Oppsal

Hege Salomon

FØLGER FENGSLINGEN: Bistandsadvokat Hege Salomon i forkant av fengslingsmøtet mot en familiefar som er siktet for flere overgrep.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

To år etter overgrepet mot seksåringen ble en 13 år gammel jente utsatt for et overgrep i Hakadal på Romerike, og året etter det igjen ble en 18 år gammel kvinne overfalt og voldtatt på Oppsal i Oslo.

Kvinnen kunne i etterkant gi en detaljert beskrivelse av voldtektsmannen, og på bakgrunn av dette ble det utarbeidet en fantomtegning av mannen.

I tillegg ble det sikret DNA-spor, som viste seg å være identisk med sporene fra saken fra 2008.

– Vi er veldig glade for at politiet nå har fått gjennombrudd i saken, sier Hege Salomon, bistandsadvokat for den da 18 år gamle jenta som ble voldtatt på Oppsal i Oslo, til NRK.

– Vi vet at politiet har jobbet med denne saken gjennom flere år, og Kripos har gjort et møysommelig arbeid her. Jeg må overlate til politiet å kommentere detaljene i saken, legger hun til.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger