Færre kommuner hvor du kan stemme SV

SV stiller lister i ti færre kommuner ved høstens valg, men er først og fremst fornøyde med at tilbakegangen ikke er større.

SV

En fornøyd partiledelse under SVs landsmøte. Om de jubler like mye etter høstens kommunevalg, gjenstår å se. F.v.: partisekretær Kari Elisabeth Kaski, nestleder Bård Vegar Solhjell og partileder Audun Lysbakken.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det har blitt jobbet svært godt de siste månedene, og vi har fått et resultat vi er godt fornøyd med, sier nyvalgt partisekretær i SV, Kari Elisabeth Kaski.

Etter å ha vært i konstant motvind på meningsmålingene de siste årene, har det vært knyttet stor spenning til hvor mange kommuner SV klarer å stille nominasjonslister ved høstens valg.

Resultatet ble ti færre kommuner enn i 2011 og 44 færre kommuner enn i 2007.

– Selv om vi har litt færre lister enn vi hadde i forrige valg, vil omtrent like mange velgere ha muligheten på å stemme på SVs politikk, fastslår Kaski.

Frp sparsomme med opplysninger

Et annet parti det har vært knyttet stor spenning til, er Fremskrittspartiet.

– Vi har ikke full oversikt ennå, sier pressevakt Ida Krag, som er svært sparsom med opplysninger når NRK tar kontakt.

Likevel er det klart at de sliter kraftig i et fylke hvor de normalt står seg godt. Kun i hver fjerde kommune i Rogaland stiller partiet med lister, en tilbakegang fra 24 til 19 kommuner.

– Det er veldig trist at vi ikke klarer å stille flere lister. Det er vanskelig å si hva som er årsaken, men regjeringsslitasje kan være en av de, sier fylkesleder Kari Rustein.

Rekord for De Grønne

Hos Miljøpartiet De Grønne ble det i dag skålet i champagne. Partiet jubler over lister i 207 kommuner, nesten en firedobling fra 2011 hvor de stilte lister i 55 kommuner.

– Det har vært en fantastisk dugnadsinnsats, alle har virkelig stått på og mobilisert sine nettverk. Onkler, kollegaer, eks-kjærester. Alt som kan krype og gå, sier Lars Gaupset, partisekretær.

Venstre har også en fremgang til 316 kommuner, mens KrF viser til 303 lister, litt flere enn i fjor. Arbeiderpartiet stiller i alle landets 430 kommuner bortsett fra åtte. Mens Høyre og Senterpartiet ikke har endelige tall, sier begge partiene at det ser ut til å ligge på samme nivå som ved forrige kommunevalg.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger