NRK Meny
Normal

De Grønne har mangedoblet listene til kommunevalget

Til høstens kommunevalg kommer Miljøpartiet De Grønne til å stille med lister i over tre ganger så mange kommuner som de gjorde i 2011. Selv tror de at sosiale medier har spilt en nøkkelrolle i rekrutteringen.

Rasmus Hansson og Hilde Opoku

Miljøpartiet De Grønne, her representert ved talspersonene Hilde Opoku og Rasmus Hansson, har brukt sosiale medier aktivt for å få folk til å skrive seg opp på deres lister til årets kommunevalg.

Foto: CF-WESENBERG

– Deltakelsen på Facebook har vært helt ekstraordinær de siste dagene. Folk tagger hverandre og folk de kjenner, og bruker de nettverkene de har. Slik kan folket dra lasset for oss, sier Laurie MacGregor, digital rådgiver for Miljøpartiet De Grønne.

Til tross for at partiet har en begrenset partiorganisasjon og er blant de minste partiene i Norge, har etterspørselen for å stå på liste til årets kommunevalg vært enorm.

I 2011 stilte De Grønne lister i 55 kommuner. Til høstens kommunevalg er godt over 200 lister klare.

– Dugnadsånd og velvilje

Laurie MacGregor

Laurie MacGregor, digital rådgiver i Miljøpartiet De Grønne.

Foto: CF Wesenberg

Internett og sosiale medier har løst problemet med å rekruttere nok folk til partiets lister, og har vært en svært vellykket strategi, ifølge partiets digitale rådgiver.

– Sosiale medier gjør det enkelt å dele med vennene sine, sånn at folk slipper å bruke tid på å lete. Og jeg tror vi har kommet veldig langt med dugnadsånd og velvilje, sier MacGregor, som viser til nettsidene deres der man kan se partiets status i hver enkelt kommune.

Slik har partiet gjort deltakelsen så enkel som overhodet mulig. Tirsdag går fristen ut for å registrere partienes lister til høstens valg.

Når de store kommunene

Lars Gaupset

Lars Gaupset, partisekretær i Miljøpartiet De Grønne

Foto: CF-WESENBERG

Siden 2011, da Miljøpartiet stilte med 55 lister, har også medlemsantallet tjuedoblet seg fra ca. 270 medlemmer til nesten 6500 i 2015. I dag har MDG 30 folkevalgte over hele landet og én representant på Stortinget, Rasmus Hansson.

Partisekretær Lars Gaupset sier de jobber på spreng for å få på plass de siste listene før fristen går ut tirsdag.

– Det som er mest positivt for oss nå er at vi stiller i nesten alle de 114 største kommunene, altså de med over 10.000 innbyggere og som dekker 75 prosent av Norges befolkning. Vi kommer uansett til å mer enn tredoble kommunelistene fra 2011, sier Gaupset.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger