Gråtkvalt Pedersen takket for seg: – Det har rast inni meg

For en fullsatt sal takket AUF-leder Eskil Pedersen for seg. Det ble en følelsesmessig affære, både for de i salen, og hovedpersonen selv.

Avtroppende AUF-leder Eskil Pedersen under Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sitt landsmøte
Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg begynte nesten å hylgrine da dere valgte nytt styre og leder, det er vel ikke et godt tegn, starte Eskil Pedersen sin tale for AUF-ungdommen.

Bare kort tid før han gikk opp på scenen hadde en fullsatt sal trampeklappet Mani Husseini inn i lederrollen for Arbeiderpartiets ungdomsparti.

Avtroppende AUF-leder Eskil Pedersen (t.h.) og påtroppende AUF-leder Mani Hussaini

Avtroppende AUF-leder Eskil Pedersen (t.h.) og påtroppende AUF-leder Mani Hussaini under landsmøtet 2014.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Pedersen ble for mange kjent etter terrorangrepet på Aufs sommerleir på Utøya 22.juli 2011, og har siden den gang fått både kritikk og ros for måten han håndterte tiden etter.

– Det skal bare være gøy å være leder i AUF, men det ble veldig tøft 22. juli 2011. Mange har sagt jeg har sett rolig ut på utsiden, men det har rast inne i meg, sa Eskil Pedersen med klump i halsen fra talerstolen.

Takket av mentorene

Underveis Pedersens avskjed med partiet ble det snufset i benkeradene, og hovedpersonen selv fikk tårer i øynene.

– Takk for jobben du har gjort. Også vil jeg si at jeg savner å sitte ved siden av deg i sentralstyret, sa en rørt Jens Stoltenberg på storskjerm under landsmøtet.

Partileder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, kalte Eskil Pedersen en historisk person under sin tale til ungdomspartiet på lørdag. Og han trakk spesielt frem hendelsene 22. juli 2011 og tiden etterpå.

– Du har blitt utsatt for et press – tidvis hets – som kunne ha knekt et vanlig menneske. Men du har stått der. Du har ledet denne bevegelsen videre, sa Støre.

Ny leder

Mani Hussaini ble valgt til ny leder med stående applaus på søndagens landsmøte, og tar fra i dag over jobben etter Eskil Pedersen.Om ungdomspartiets nye leder, Mani Hussaini, hadde valgkomiteen følgende å si.

Saken fortsetter under bildet

Mani Hussaini er valgt til ny leder av AUF under Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sitt landsmøte

Mani Hussaini er valgt til ny leder av AUF under Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sitt landsmøte.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Vi velger i dag en leder som har vært på asylmottak, og som har vært avhengig av sosialhjelp. I manges regnskap ville han blitt ført som en utgift, men vi ser han som en ressurs. Det er ingen tvil om at han har vært en berikelse for oss alle, sa leder for valgkomiteen, Truls Wickholm.

Hussaini takket aller først Eskil Pedersen da han tok over lederklubba, og lederskiftet ble markert med en lang klem. Ragnhild Kaski fra Finnmark ble valgt til ny generalsekretær.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger