Endret forklaring etter Facebook-bevis

Påtalemyndigheten i rettssaken mot drapstiltalte Stig Millehaugen la mandag frem nye bevis fra Facebook i USA, som skal vise at det var kommunikasjon mellom Millehaugen og medtiltalte Ahmed Shahbaz Dad.

Millehaugen og Furuholmen

Stig Millehaugen i Oslo tingrett.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Ifølge påtalemyndigheten skal Dad ha bestilt drapet på Mohammed Javed via Facebook, og det har vært et sentralt tema i saken å bevise at de to tiltalte hadde gjort avtaler på nett.

Les også: Pengetransaksjon sentral i Millehaugen-sak

Dad ble tiltalt etter at politiet fant spor etter en falsk Facebook-profil hjemme hos ham, og Kripos har avdekket flere meldinger som viser at det er avtalt møter mellom ham og Millehaugen, skriver VG.

Oslopolitiet fikk oversendt det ferske bevismaterialet fra USA i forrige uke, etter å ha ventet på svar i nesten ett år.

Det er en logg over IP-adresser som er knyttet til Facebook-profilen som viser flere innlogginger hjemme hos Dad i 2008 og 2009. Det skal også ha vært langt flere innlogginger enn politiet kjente til.

Endret forklaring

Mandag valgte Dad og hans bror å endre forklaring på flere punkter etter at beviset ble lagt frem, helt på tampen av rettssaken i Oslo tingrett.

– Jeg har løyet fra dag én i avhør, sa Dad ifølge VG.

Han hevder at den falske profilen ble brukt til omsetning av anabole steroider.

Ifølge aktoratet skal Dad være en nøkkelperson i B-gjengen, men selv nekter 30-åringen for å ha noe med drapet å gjøre. Millehaugen har sagt seg ikke skyldig i overlagt drap.

Statsadvokat Stein Holden vil trolig legge ned påstand om 21 års fengsel for både Millehaugen og Dad.

Les: Nektet straffskyld for gjengdrap
Les: Nekter for bestillingsdrap

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger