Ditlev-Simonsen får full Hydro-lønn

Cecilie Ditlev-Simonsen får 150.000 kroner måneden fra arbeidsgiveren Hydro mens hun har permisjon.

Cecilie Ditlev-Simonsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Cecilie Ditlev-Simonsen gikk i går ut i permisjon, etter at det ble avslørt at også hun har hatt en hemmelig konto i Sveits, slik hennes far - Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen - har hatt.

Kommunikasjonsdirektøren får full lønn i permisjonsperioden. Det betyr i praksis at hun får en månedslønn på 150.000 kroner.

Les også: -Har handsama skattesaka dårleg

Bør Ditlev-Simonsen gå av? Diskuter her!

Oslo-ordførerens datter innrømmet i går at også hun har hatt en hemmelig konto i Sveits.

Dermed har to søsken i samme profilerte familie - sammen med far og ordfører Per Ditlev Simonsen erkjent skatteunndragelse etter et tidligere arveoppgjør.

- Har blitt veldig krevende

- Jeg får den samme lønnen som jeg får ellers, sier Ditlev-Simonsen til NRK.

Hun oppgir at årsaken til at hun har søkt permisjon, er belastningen oppstyret rundt de hemmelige kontoene har påført henne og familien.

- Påstandene knyttet til disse beløpene stammer fra dokumenter som hører hjemme i retten, og ikke i offentligheten. Det handler om en privat skiftesak og deling av felleseie. Denne saken har i sum blitt veldig krevende for meg og min familie, sier hun.

Vil tilbake i jobb så fort som mulig

Ditlev-Simonsen vil ikke kommentere hvorvidt det er riktig av henne å heve full lønn samtidig som hun er permittert i forbindelse med skatteunndragelser.

- Det jeg er helt sikker på, er at hvis ansatte i Hydro spør sin arbeidsgiver om permisjon i en situasjon der de er utsatt for en veldig belastning, vil de få dette innvilget, sier Ditlev-Simonsen.

Hun vet ikke hvor lenge hun vil være permittert, men sier hun allerede gleder seg til å komme tilbake i jobb.

- Jeg synes jeg at jeg har Norges mest spennende kommunikasjonsjobb, og er innstilt på å komme tilbake så fort som råd er.

Pengene på den hemmelige kontoen er brukt opp i utlandet - eller tatt med til Norge, ifølge Ditlev Simonsen. Tilsammen skal hun ha mottat ca 750-tusen kroner i arv etter sin mor som døde i 1990

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger