De første resultatene er klare

Flere småkommuner er allerede ferdig med å telle opp stemmene.

I Østfold er tradisjonelt Rømskog og Aremark tidlig ute med resultatet. Og i begge innlandskommunene blir det rødgrønt flertall, og Ap og Frp går frem i de fleste småkommunene.

82,1 prosent stemte rødgrønt

I Moskenes i Nordland får Ap 42 prosent av stemmene, og vinner valget i nordlandskommunen sammen med Frp, som får 21,6 prosent av de 849 stemmene i kommunen.

Også i hedmarkskommunen Tolga og Engerdal er det rødgrønt flertall, mye på grunn av Senterpartiet posisjon i innlandskommunene. I Tolga stemte 82,1 prosent på den sittende regjeringen.

Også Lom kommune i Oppland viser et solid flertall til regjeringen Stoltenberg. Der går Arbeiderpartiet frem med 2,6 prosentpoeng fra stortingsvalget for fire år siden, og hele 14,5 prosent siden kommune og fylkestingsvalget i 2007.

I Bykle kommune i Aust-Agder gjør også Ap et godt valg og øker med 5.9 prosentpoeng siden valget i 2005.

Frp frem 14,6 i Roan

I hordalandskommunen Modalen får Ap, SV og Sp 53,6 prosent, mens i Roan i Sør-Trøndelag øker Frp mest siden kommune- og fylkestingsvalget for to år siden. Hele 14,6 prosent har stemt på partiet i forhold til valget for to år siden, men også der er det rødgrønt flertall.

Litt lenger nord i Trøndelag, i Flatanger gjør Ap et brakvalg og øker med 7,8 prosent i forhold til forrige stortingsvalg. Og sikrer også der flertall.

Nordlandskommunen Vevelstad og Troms-kommunene Bjarkøy og Tranøy viser også solide flertall for den sittende regjeringen. Mye av dette skyldes Ap og Senterpartiets posisjon i disse kommunene. Men også Frp gjør den gjennomgående bra i disse småkommunene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger