Hopp til innhold

Dagbladets nettsider var helt nede i tre timer

Dagbladets nettsider er oppe igjen etter å ha vært nede i tre timer. Årsaken til nedetiden var en artikkel som hevdet at «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Dagbladet trolig hacket

Dagbladets nettside ble tatt ned fordi en artikkel med falskt innhold ble publisert. Slik så den publiserte artikkelen ut tidligere i ettermiddag.

Foto: Tipser

Dagbladet skriver på sin nettside nå at Aller Media har gått til politianmeldelse etter at det ble publisert uønsket innhold på flere av deres nettsider i kveld.

Én IP-adresse ble overlevert til politiet i Oslo, ifølge artikkelen.

– Skal ikke skje

Artikkelen ble publisert klokken 15.49, ifølge Medier24. Tittelen var: «Erna solberg sier det er greit.» med ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen sier til NRK at dette er svært alvorlig. Og at de jobbet intenst for å finne ut av hva som hadde skjedd.

– Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Hansen.

I påvente av å finne årsaken valgte Dagbladet å stenge nettsidene sine litt før klokka 18. I tillegg ble også nettsidene dinside.no, SOL, KK og seher.no tatt ned.

Her inne forsøker Dagbladet å finne ut hva som har skjedd

Dagbladet-ledelsen forsøker febrilsk å finne ut hva som har skjedd. I kveld er de samlet til krisemøter i Aller-huset i Oslo.

Foto: Joakim Reigstad / NRK

Politiet sikrer bevis

Aller Media utelukker ikke at de har vært utsatt for et hackerangrep.

– Mediekonsernet har kontaktet både politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som følge av hendelsene, opplyser konsernsjef Dag B. Sørsdahl overfor Medier24.

– Vi jobber teknisk og prøver å finne ut hvem som står bak dette, sier seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt Rune Skjold til NTB i kveld.

Han opplyser at de er i gang med å sikre bevis.

Signert med falskt navn

På fronten av Dagbladet.no lå saken ute med tittelen «BMW-er ribbes over hele Østlandet». To uavhengige tipsere så saken på Dagbladets front i ettermiddag.

Artikkelen var signert «Øystein Pedofil».

– Svært alvorlig

Statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor (SMK) har vært i dialog med Dagbladet.

– Det er svært alvorlig at så grove og feilaktige beskyldninger rettes mot statsministeren fra ett av Norges mest leste nettsteder, sier Alstadsæter ifølge Medier24.

Teknologidirektør Geir Wiksen i Dagbladet sier det er for tidlig å si om de er blitt hacket.

– Vi må få kontroll på situasjonen først, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ