Hopp til innhold

Carl I. Hagen om ny bomavstemning: – Du får se på onsdag

Frps Carl I. Hagen er svært ordknapp etter at Venstre-leder Trine Skei Grande gjorde det klart at Venstre ikke har noe å gi i bompengeforhandlinger med Frp.

Carl I. Hagen

ORDKNAPP: Carl I. Hagen tar Venstre-leder Trine Skei Grandes uttalelser om at hun ikke ser noen løsning på Frps bompengekrav nå, til orientering.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I forrige uke kom Frp med en rekke bompengekrav som partileder Siv Jensen skulle ta med seg inn i samtaler med resten av regjeringen.

Nå heller Venstre-leder Trine Skei Grande kaldt vann i årene på de Frp-erne som hadde håpet på bompengegjennomslag i regjeringssamtalene.

– Jeg ser ikke noen løsning akkurat nå på de tingene. Vi må sørge for å ha byer med ren luft. Byvekstavtalene er kjempeviktige for å klare å ha renere luft, mindre trafikk inn i byene og sørge for at vi kutter klimagassutslippene. Dette er viktige avtaler som vi må følge opp videre, sier Grande til NRK.

Har ikke noe å gi Frp

Hun høstet applaus da hun talte til Venstres landsstyre i ettermiddag og gjorde det blant annet klart at: «Jeg mener ikke at bompenger er en glede, men jeg mener heller ikke at det er krisen.»

Overfor NRK sier Grande at regjeringen ikke kommer til å komme Frps krav i møte før Stortinget skal stemme over nye bompenge-milliarder kommende onsdag.

– Frps landsstyre har kommet med en rekke krav som Siv Jensen tok med inn i regjeringen. Blir dere ferdige med de samtalene før bompengeavstemningen i Stortinget på onsdag?

– Nei, vi står på Granavolden.

Så det er uaktuelt å gi Frp noe i denne saken?

– Vi står på Granavolden. Der har vi mange gjennomslag som er viktige for oss, og så har Frp sine gjennomslag. Da må Frp prøve å utvikle sine gjennomslag, så skal vi stå på våre, sier Grande.

Venstre-leder Trine Skei Grande om kontakten med de andre partilederne i regjeringen.

AVVISER FRP-KRAV: – Vi står på Granavolden, sier Venstre-leder Trine Skei Grande og viser til plattformen som ble forhandlet frem av Høyre, Frp, Venstre og KrF i januar.

Ordknapp før avstemning

Frps Carl I. Hagen har tidligere gjort det klart at han og flere andre stortingsrepresentanter fra Frp vil vurdere å gjøre opprør og ikke stemme for bompengefinansiering av veiprosjektene som skal behandles i Stortinget onsdag.

Over 10 milliarder kroner skal etter planen innkreves i bompenger knyttet til veiprosjektene som Stortinget skal stemme over på onsdag.

Hagen er svært ordknapp når NRK kontakter ham om Grandes uttalelser om at hun ikke ser noen løsning på Frps krav.

– Jeg tar det til orientering, sier Hagen.

– Hva legger du i det?

– Jeg registrerer at hun har sagt det. Jeg har ingen ytterligere kommentar nå.

– Hva har det å si for din votering når bomprosjektene skal behandles i Stortinget på onsdag?

– Det får du se på onsdag. Jeg kommer ikke til å si noe mer nå, sier Hagen.

Stortingsrepresentant for Frp Christian Tybring-Gjedde har også tidligere uttalt at han mener veiprosjektene som skal behandles på onsdag, må finansieres på en annen måte enn med bompenger, dersom Frp skal bli i regjering.

På spørsmål om hva Grandes uttalelser har å si for hva han kommer til å stemme på onsdag, svarer han bare: «Hvorfor er samtlige medier opptatt av hva V og KrF skulle mene? Hvorfor ikke spørre Siv om hun vil oppfylle landsstyres vedtak og deretter spørre Erna hva hun mener?»

Etter det NRK har grunn til å tro, kommer ingen av Frps stortingsrepresentanter til å gjøre opprør og stemme mot regjeringens bomprosjekter onsdag.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger