Brekke blir ny Telenor-sjef

Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i Telenor, og overtar stillingen etter Jon Fredrik Baksaas. – Dette blir en stor jobb, sier Brekke.

Sigve brekke Jon Fredrik Baksaas

Sigve Brekke er i dag konserndirektør og leder for Telenors operasjoner i Asia. Her ankommer han sammen med Jon Fredrik Baksaas (bak) presentasjonen sin presentasjon som ny konsersjef i Telenor.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– På en slik dag er jeg selvsagt glad. Jeg er beæret, men jeg er også ydmyk. For dette er en stor jobb, sa Brekke på en pressekonferanse tirsdag.

– Jeg ble med i Telenor da selskapet for det meste opererte i Norge. Jeg har siden vært en del av en fantastisk reise. I dag har Telenor neste 200 millioner kunder fordelt over 13 land.

Sigve Brekke er i dag konserndirektør og leder for Telenors operasjoner i Asia, og har vært ansatt i Telenor siden 1999. Han vil nå tiltre som konsernsjef 17. august 2015.

Omfattende prosess

Ifølge styreleder Svein Aaser, satte styret i Telenor-konsernet i gang en omfattende prosess i november i fjor for å finne den riktige personen til å overta etter Jon Fredrik Baksaas.

– Vi lette både i Norge og utenfor landets grenser. Svært mange talentfulle personer viste sin interesse, og mange viktige personligheter har vært med i kappløpet. Til slutt falt valget på Sigve Brekke, sa Aaser.

Han trakk frem Brekkes ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien til selskapet, og brede internasjonale erfaring og sterke lederegenskaper som avgjørende.

– Han har også god kunnskap om det norske samfunnet og det politiske systemet. Det er viktig for Telenor å ha en konsernsjef som virkelig identifiserer seg med Norge og norske verdier, og har det som utgangspunkt når han tar selskapet ut i verden, sa styrelederen.

I en pressemelding fra Telenor tidligere i dag står det at antall Telenor-abbonnenter i Asia har steget med over 100 millioner under Brekkes ledelse. Det finansielle bidraget fra Asia har vært betydelig og regionen står nå for mer enn 40 prosent av Telenor-konsernets samlede markedsverdi.

– Telenors strategi, og våre finansielle prioriteringer, gir oss nå en solid platform for å skape merverdi for våre aksjonærer og videre vekst i Norge, Europa og Asia. Vi er klare for å kapitalisere på den sterke etterspørselen innen internettjenester, sa Brekke.

– En av de viktigste industrilederne

– Med Sigve Brekke har konsernstyret funnet den perfekte kandidaten for å fortsette Telenors vekst og verdiskapning, sa avtroppende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas om sin etterfølger.

– Sigve, slik jeg kjenner deg, med din enorme energi og nysgjerrighet, så er du rett person for oss i fremtiden, la han til under pressekonferansen.

Jon Fredrik Baksaas har vært Telenor-konsernets øverste leder siden 2002. Baksaas vil fortsette som rådgiver for styret til utgangen av 2016 og sitte som styreleder i GSMA, mobiloperatørenes globale industriorganisasjon, skriver Telenor.

– Jon Fredrik Baksaas har internasjonalisert Telenor og bygget opp konsernet til å bli et telekomselskap i verdensklasse og en velkjent internasjonal merkevare med norske røtter. Fredrik er uten tvil en av de viktigste industrilederne i nyere norsk tid, sier Svein Aaser.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger