NRK Meny
Normal

Ber om to ukers varetekt for tingrettsdommeren

Politiet utvider siktelsen mot den overgrepssiktede tingrettsdommeren, og ønsker å varetektsfengsle ham i to uker med brev- og besøksforbud.

Tor Erling Staff forsvarer tingrettsdommeren

Dommerens forsvarer, Tor Erling Staff, har sagt at hans klient bestrider at han har foretatt en seksuell handling mot jenta.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Tingrettsdommeren i 60-årene ble pågrepet mandag ettermiddag og var fra før siktet for å ha forgrepet seg på en mindreårig jente på et lokaltog til Holmlia forrige fredag.

Erkjenner ikke straffskyld

– Vi har utvidet siktelsen til å gjelde chatting over internett med barn, da med seksuelt innhold, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til NRK.

I dag blir mannen fremstilt for varetektsfengling i Oslo tingrett. Der ber politiet om to ukers varetektsfengsling for dommeren med brev- og besøksforbud.

Tingrettsdommeren erkjenner ikke straffskyld.

Dommer i overgrepssaker

Politiet har ikke ønsket å gå ut med konkrete detaljer rundt hendelsesforløpet, men det skal dreie seg om to tilfeller av seksuell handling mot den mindreårige jenta. Politiet sier også at de ikke utelukker at han kan stå bak flere overgrep.

NRK har fått tilgang til flere av sakene der siktede har vært dommer. Gjennomgangen viser at tingrettsdommeren har vært dommer i flere saker etter straffelovens kapittel 19 om seksualforbrytelser.

Blant disse har mannen vært dommer i flere saker om påstått seksuell omgang med barn under 14 år og/eller seksuelt krenkende eller uanstendig atferd mot barn under 16 år.

Dommerens forsvarer, Tor Erling Staff, har sagt at hans klient bestrider at han har foretatt en seksuell handling mot jenta.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger