Hopp til innhold

Arnstad:– Venstre svikter landbruket

Senterpartiet er rasende etter at Venstre brøt ut av forhandlingene i jordbruksoppgjøret i går kveld. Opposisjonen har ikke lenger flertall en uke før Stortinget skal avgjøre bøndenes lønn.

Marit Arnstad er parlamentarisk leder for Sp

Parlamentarisk leder for Sp, Marit Arnstad, raser etter at Venstre trakk seg fra forhandlingene rundt jordbruksoppgjøret. Hun mener de driver et politisk spill ingen tjener på

Foto: OLE MARTIN WOLD, Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det spillet Venstre legger opp til nå er uverdig, sa parlamentarisk leder for Senterpartiet Marit Arnstad i politisk kvarter.

Hun mener dette vil slå tilbake mot bøndene:

– Jeg mener de svikter landbruket. De overlater det til et spill i Stortinget, sier hun.

Ble for dyrt

Venstre presentere sitt eget forslag i dag. Partiet brøt forhandlingene med opposisjonen fordi de mener det lå uansvarlig mange penger på bordet.

– Vi ønsker et bedre oppgjør enn det regjeringen har foreslått, men vi tror ikke vi kan komme på nivå med det Sp og Ap har lagt fram for oss, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til NRK i går kveld.

Marit Arnstad mener de har spilt et skitten spill:

– Dette handler om løfter vi ga i landbruksmeldingen om å tette inntektsgapet mellom bønder og andre grupper i samfunnet. Det er det de svikter nå, sier hun, og legger til:

–De sa de ville være med på å tette inntektsgapet. Hvis det ikke betyr noe for Venstre burde de ha vært tydeligere fra starten av.

Krevde mer

Støttepartiene Venstre og Krf brøt med regjeringen i forrige måned fordi de ville ha mer penger til bøndene.

Dermed er det opp til Stortinget å avgjøre de nye rammebetingelsene for jordbruket.

Næringskomiteen hadde frist til klokken 13 i dag med å levere sin innstilling, men har skjøvet den til mandag neste uke.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger