Lubna Mehdi er «Årets forbilde »

Lubna Mehdi er kåret til Årets forbilde 2016 av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir).

Lubna Mehdi er kåret til Årets forbilde 2016 av Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir).
Medhi får prisen for sitt engasjement for døve barn og unge med innvandrerbakgrunn.

Medhi får prisen for sitt engasjement for døve barn og unge med innvandrerbakgrunn.

Lubna Mehdi kommer fra Oslo, ble opprinnelig født i Pakistan og kom til Norge da hun var 18 måneder gammel. Hun har blant annet startet organisasjonen Al-Islaah- Islam på tegnspråk for å bedre kommunikasjonen mellom døve barn og deres foreldre, og gjøre informasjon om islam tilgjengelig på norsk tegnspråk.

Forbilde

Mehdi har også vært frivillig på Abloom filmfestival hvor hun har samarbeidet med festivalarrangørene for å sørge for tolking på tegnspråk under festivalen og oppfølging av døve festivaldeltagere, skriver Bufdir på sine hjemmesider.

«Prisvinneren er et godt forbilde både for døve barn og unge med innvandrerbakgrunn, men også for alle andre barn og unge som av ulike årsaker har vanskelig for å bli inkludert i samfunnet», skriver juryen videre.

– Da jeg var liten hadde jeg ikke noen spesielle forbilder. Det var ingen jeg kunne identifisere meg med. Som var døv, innvandrer, muslim og kvinne, sa Mehdi etter å ha mottatt prisen.

Laster Twitter-innhold

Barne- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) sto for utdelingen under en seremoni ved Nobels Fredssenter i Oslo mandag formiddag. Kronprins Haakon er også til stede.

Delt ut for tiende gang

Prisen, som i år deles ut for tiende gang, går til en voksen person med innvandrerbakgrunn som har gjort en særlig innsats for barn og ungdom.

Juryen har sett etter en ildsjel som er en god rollemodell, nyter respekt blant barn og unge, fremmer likestilling og motarbeider diskriminering og som legger vekt på dialog mellom generasjonene.

Blant tidligere vinnere av prisen, som før ble kalt «Årets innvandrer» er Cecilia Dinardi og Dilek Ayhan.

I april gjestet Mehdi NRK-programmet «Snakkis» der hun snakket om hvordan det er å være en minoritet i en minoritet.

Serie på tegnspråk. Lubna Mehdi er opprinnelig fra Pakistan og jobber med å skape bedre vilkår for døve innvandrere i Norge. Hvordan er det å være en minoritet i en minoritet? Programleder er Paal Richard Peterson (2:7)

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger