Ap vil forby sexkjøp i utlandet

Arbeiderpartiet slår seg ikke til ro med at det snart blir forbudt å kjøpe sex i Norge. Nå vil de også forby nordmenn å kjøpe sex i utlandet.

Menneskehandel
Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Om en måned eller to kommer forbudet mot sexkjøp her i landet.

- Det er logisk at et forbud i Norge fører til at det også er forbudt for nordmenn å kjøpe sex i utlandet, sier leder av justiskomitéen, Anne Marit Bjørnflaten (Ap).

Er du enig i forbudet?: STEM HER

Mest sexkjøp i utlandet

En undersøkelse fra 1990-tallet viste at 13 prosent av norske menn har kjøpt sex av en prostituert. 80 prosent av disse sier de har kjøpt sex i utlandet.

Siden den gang har turisttrafikken til land med mye sex-trafikk økt. Stadig flere reiser til steder som Thailand, Gambia, Cuba og Russland (Murmansk).

Ingen vet i dag hvor mange nordmenn som kjøper sex.

Anne Marit Bjørnflaten

Anne Marit Bjørnflaten (Ap).

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Vi vet at de fleste som kjøper sex, gjør det i utlandet. Denne loven skal forhindre menneskehandel, som er et økende globalt problem. Det er viktig at Norge går foran og gjør hva vi kan for å begrense vår tids slavehandel, sier Bjørnflaten.

- Hvordan skal politiet finne ut hvem som har sex i utlandet?

- Jeg ser helt klart at det blir vanskelig å håndheve denne loven, men norsk politi samarbeider internasjonalt med menneskehandel, og det er derfor naturlig at dette blir en del av det tette samarbeidet.

Se: Vil forby sexkjøp i utlandet

- Vanskelig å håndheve

Men leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er langt mer skeptisk. 

- Dette er et utslag av at politikere vil forby alt som er moralsk forkastelig, men dette blir svært vanskelig å håndheve, sier han.

- Før de går inn for slike forslag, burde de utrede hvor lett det er å håndheve lovene.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger