NRK Meny
Normal

Ap-politiker bryter tausheten om OL

Arbeiderparti-toppen Torgeir Micaelsen går nå ut og sier et kontant nei til et eventuelt vinter-OL i Oslo i 2022.

En av Arbeiderpartiets fremste politikere, Torgeir Micaelsen, sier et klart nei til OL i Oslo. Høyre er avhengig av å få støtte fra Arbeiderpartiet for at det skal bli et vinter-OL i Norge i 2022.

Se saken fra Dagsrevyen

Høyre er avhengig av å få støtte fra Arbeiderpartiet i Stortinget for at det skal bli OL. Men nå sier altså Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Torgeir Micaelsen et tydelig nei til planene.

– Det er jeg imot, sier Micaelsen til NRK.

– Det finnes så pass mange alternative forklaringsmodeller på hvorfor Norge bør arrangere OL at det er greit at også noen stemmer i Arbeiderpartiet sier fra, sier Micaelsen.

Uttalelsen kommer bare fire dager før Høyres stortingsgruppe skal diskutere OL-saken. For at det i det hele tatt skal bli et Vinter-OL i Norge i 2022 må Høyre si ja siden regjeringspartner Frp er imot.

Deretter må Høyre få støtte fra Arbeiderpartiet når saken kommer til Stortinget. Arbeiderpartiet har ikke tatt stilling til spørsmålet, men Micaelsen sier han ikke står alene om det han mener.

– Jeg mener det jeg gjør, det mener også mange andre i Arbeiderpartiet, men mange mener det motsatte. Men dette er 30–35 milliarder vi snakker om, så det er en veldig stor beslutning, og da mener jeg vi bør være ganske sikre på at dette er riktig å gjøre nå, og det er ikke jeg, sier Micaelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger