Hopp til innhold

Aftenposten: Frp-profil har levert en rekke udokumenterte reiseregninger

Mazyar Keshvari (Frp) har ifølge Aftenposten levert en rekke udokumenterte reiseregninger. Han innrømmer å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på. Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier til NRK at dette er en større sak.

Mazyar Keshvar

Mazyar Keshvari på FrPs landsmøte på Gardermoen 27. april 2018.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aftenposten dokumenterer i en lengre sak at Keshvari har vært i hjembyen Oslo, samtidig som han har levert krav på 36.000 kroner.

En av dagene som Keshvari oppgir å ha reist på Sørlandet, har han ifølge Aftenposten lagt ut bilder på Facebook av at han var på medlemsmøte i lokallaget Frogner Frp i Oslo.

Ifølge avisen har Frp-politikeren, som fast møter på Stortinget for finansminister Siv Jensen, levert udokumenterte reiseregninger for til sammen 290.000 kroner i perioden november 2016 til august 2018.

I reiseregningene skal Keshvari ha oppgitt å ha kjørt til dels lange strekninger med egen bil. Noe som skal ha utløst store summer kjøregodtgjørelse som ikke krever dokumentasjon.

Keshvari, som er fraksjonsleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, er blant stortingsrepresentantene som har fått refundert mest penger for slike reiser, skriver Aftenposten.

Keshvari har vært sykemeldt siden 9. oktober. Det fører til at Carl I. Hagen onsdag rykket opp og inn på Stortinget som vararepresentant, skriver avisa. Keshvaris advokat opplyser til NRK at Tone Larsen har fungert i Keshvaris verv som fylkesleder i Oslo i en tid.

Legger seg flat

Mazyar Keshvari legger seg flat etter avsløringene om de udokumenterte reiseregningene. Politikerens advokat Arve Lønnum sier at Keshvari er svært preget av dette, og at han har innsett at det han har gjort er uakseptabelt.

Ulf Lerstein og Mayzar Keshvari
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vårt fokus er å legge alle kortene på bordet og finne det rette beløpet som han har fått for mye utbetalt, og få til en ordning hvor det betales tilbake, skriver advokaten i en SMS til NRK.

Ifølge advokaten har Keshvari tatt kontakt med Stortingets administrasjon og bedt om et møte for å gå gjennom alle bilagene. Han forteller at Keshvari har fått en imøtekommende behandling av Stortingets administrasjon i denne prosessen.

– Mazyar har det ikke bra, men er veldig fokusert på å få gjort opp for seg. Alt annet er litt mindre viktig, fortsetter Lønnum.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Keshvari, men har ikke lyktes.

Stortingsdirektør: – En større sak

Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier til NRK at Stortinget har blitt oppmerksomme på en sak der det virker å ikke være samsvar mellom reisemål og reiseoppgjør.

Marianne Andreassen
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er en større sak, som vi nå går inn i for å få oversikt over omfanget på den, sier hun.

– Er dette noe dere tenker å anmelde?

– Nå har vi oppmerksomhet på å få oversikt over omfanget i saken. Hva vi gjør videre må vi komme tilbake til, sier hun.

Andreassen forklarer at Stortingets system for reiseregninger i hovedsak er det samme som i staten. Men Stortingets system er avhengig av at representantene oppgir riktig reisemål, det er tillitsbasert.

– Vi har et godt system for å håndtere feil og mangler oppdaget av stortingsrepresentanter og stortingets administrasjon, sier Andreassen.

Stortinget har ikke bestemt seg for om de skal anmelde stortingspolitikeren Mazyar Keshvari, sier Stortingsdirektør Marianne Andreassen.

TILLITSBASERT: Stortinget har ikke bestemt seg for om de skal anmelde stortingspolitikeren Mazyar Keshvari, sier Stortingsdirektør Marianne Andreassen.

Stortingsadministrasjonen har hatt kontakt med Keshvaris advokat. Han er opptatt av å få ryddet opp, forklarer Andreassen. Hun sier at de nylig ble gjort oppmerksomme på denne saken og at de ikke kjenner til tilsvarende saker av samme karakter.

Limi: – Jeg tror alle er sjokkert

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, sier til NRK at dette i første omgang er en sak mellom Keshvari og Stortinget, men at de udokumenterte reiseregningene kommet overraskende på innad i Frp.

– Jeg tror alle er sjokkert. Det er veldig overraskende og veldig beklagelig. Det er ikke annet å si om det, sier Limi.

De udokumenterte reiseregningene til Mazyar Keshvari (Frp) er helt uakseptabelt og veldig beklagelig, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

SJOKKERT: De udokumenterte reiseregningene til Mazyar Keshvari (Frp) er helt uakseptabelt og veldig beklagelig, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

Han forteller at han fikk en redegjørelse fra advokaten til Keshvari sent i går ettermiddag. Da ble det informert om at det ville bli overlevert et brev til Stortingsdirektør Marianne Andreassen tirsdag kveld, og at Stortingsadministrasjonen håndterer saken.

Limi sier til NRK at han håper at dette blir ryddet opp i så fort som mulig.

– Nå må vi ivareta Keshvari som en kollega. Det er vårt ansvar. I første omgang er det Stortingets ansvar å vurdere hvilke skritt som kommer videre. I partisammenheng har vi ikke rukket å diskutere det ennå, sier han.

AKTUELT NÅ