– Ville bare snakke med Faiza

29-åringen som er tiltalt for å ha bestilt drapet på Faiza Ashraf erkjenner å ha bestilt bortføringen, men nekter for å ha planlagt å skade henne.

Harald Stabell og John Christian Elden

Harald Stabell og John Christian Elden i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Faiza Ashraf

Faiza Ashraf.

Foto: Politiet

Hans forsvarer, John Christian Elden, begjærte at forklaringen skulle gå for lukkede dører, men dette ble ikke tatt til følge.

29-åringen skal ha vært ulykkelig forelsket i Faiza Ashraf, og dette skal være bakgrunnen for bortføringen.

Les: Vil vise skrekkfilmscener i retten

26-åringen som er tiltalt for drapet har forklart at han bortførte henne på oppdrag fra 29-åringen, men hevder at selve drapet var et uhell. Begge nekter straffskyld for overlagt drap eller medvirkning til dette.

Les: Innrømmer løgn i avhør
Les: – Ville droppe hele greia

29-åringen forklarer at han møtte Faiza Ashraf for første gang i 2004, men at det kunne gå måneder mellom hver gang de møtte hverandre. Han bekrefter at han var forelsket i henne, men at dette ikke var gjensidig.

– I 2008 bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle kontakte henne mer, fordi jeg skjønte at hun ikke ville, sier han.

Men etter en episode der Faiza ble sint på ham, brukte han mye tid på å prøve å bli venn med henne igjen, forklarer han.

Han skal ha tatt kontakt nesten hver dag helt fra sommeren 2009 fram til februar i fjor.

– Skulle bare snakke

29-åringen erkjenner at han tok kontakt med 26-åringen i slutten av 2009 for å få Faiza bortført. De to møttes på bensinstasjonen der 26-åringen jobbet.

– Jeg sa at det var snakk om en jente, og han var villig til det, sier han.

Han bekrefter også at 26-åringen skulle få 100.000 kroner for bortføringen, og at de ble enige om hva som trengtes av utstyr. Han bekrefter at teip og strips var blant innkjøpene.

26-åringen har forklart at 29-åringen ville ha Faiza bortført og vansiret, men at det aldri var snakk om drap.

– Han skulle stå ute og vente, ta tak i henne og holde henne, få kontroll over henne. Få henne inn i bilen og vekk derfra, sier 29-åringen.

Han sier han selv skulle møte 26-åringen senere på kvelden, slik at han kunne overta og snakke med Faiza. Han hevder de aldri diskuterte hvor hun skulle holdes.

– Jeg ville bare ha svar på noen spørsmål jeg var veldig opptatt av. Hun hadde sagt at det kanskje kunne bli noe mellom oss, og jeg ville spørre henne om grunnen til at hun plutselig ikke ville ha kontakt med meg lenger, sier han.

– Jeg ville ha ærlige svar. Jeg angrer nå, men da trodde jeg det var den eneste muligheten, sier han.

SISTE NYTT

Siste meldinger