Vogntogsjåfør forsøkte å stoppe: – Veien var veldig, veldig, veldig glatt

SOKNA (NRK): En islandsk vogntogsjåfør forsøkte forgjeves å bremse før han selv havnet i ulykken. Dødsulykken krevde tre menneskeliv. To ble fraktet til sykehus med luftambulansen.

dødsulykke i Sokna, tre personer omkom

DØDSULYKKE: Politiet har bekreftet at tre personer døde i en ulykke i Sokna natt til tirsdag. En person er siktet for brudd på vegtrafikkloven. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli endret eller utvidet.

Foto: Olav Døvik/NRK

Natt til tirsdag døde tre personer i en ulykke i Sokna der et vogntog kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med en buss.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Prøvde å bremse

Totalt elleve personer var involvert i ulykken, ni av dem satt i bussen. Cirka fem minutter etter ulykken kom enda et vogntog kjørende. Det kom fra Oslo og var på vei til Bergen.

Les også: Tre omkomne i ulykke på Sokna

For sjåføren av det siste vogntoget kom ulykken brått på og han forsøkte febrilsk å bremse, men kolliderte selv i det vogntoget som allerede hadde krasjet med bussen.

– Det var veldig, veldig, veldig glatt. Jeg bremset alt jeg kunne, men det skjedde ingenting. Da jeg sklei på isen håpet jeg bare jeg skulle stoppe så raskt som mulig, fortalte Gudjon Gudmundsson til NRK i natt.

Han rakk knapt å registrere ulykken før han selv var en del av den.

– Det kom plutselig, men det var ikke mulighet for meg å stoppe fordi veien var så glatt. Dermed havnet jeg i siden på det andre vogntoget, forteller han.

Begge de involverte vogntogsjåførene kom fra ulykken uten skader.

Ulykke på Sokna, tre personer død

OBDUSERES: De tre døde blir fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ingen panikk

Etter at han selv krasjet ble han sittende fast i sitt eget vogntog, men brøt ikke ut i noen panikk. Han har selv jobbet som bilberger tidligere og skjønte omfanget av ulykken.

– Da jeg satt fast var det bare å vente på politiet og ambulansen, men det tok ikke lang tid før de kom, avslutter han.

NRKs reporter på stedet opplyser om at ulykkesstedet nå er ryddet og at veien, riksvei 7 ved Veme i Buskerud, er åpnet igjen. De involverte bussen har store skader i frontpartiet.

Føreren av vogntoget som krasjet med bussen er siktet for brudd på vegtrafikklovens § 3, som går på uaktsom kjøring. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet eller endret.

Etter det NRK er blitt fortalt har den siktede sjåføren sittet i avhør hos politiet i rundt en time i morgentimene tirsdag. Det er blitt avlagt blodprøve og førerkortet hans er rutinemessig beslaglagt.

Veiene er fortsatt glatte og politiet oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig i området.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger