Tre omkomne i ulykke på Sokna

En buss og et vogntog har kollidert front mot front på Sokna i Ringerike. Politiet bekrefter at tre personer døde i ulykken. Sjåføren av vogntoget er siktet for hendelsen og har vært til avhør i en time, får NRK opplyst.

Trafikkulykke, Sokna

TRE DØDE: En buss og et vogntog kolliderte ved Veme sent mandag kveld. Ambulansehelikopter kom raskt til stedet. Tre personer er bekreftet døde.

Foto: Ole Edvin Tangen

Tre personer døde i ulykken, to av personene satt langt framme i bussen, hvor det totalt var ni personer.

De omkomne er bussjåføren og to passasjerer. Sjåføren er en mann fra Jølster som er født i 1963. Passasjerene er en jente fra Flora, født i 1997 og en mann fra Hemsedal, født i 1944.

De pårørende er varslet. Identiteten til de omkomne vil bli offentliggjort når øvrig familie har fått beskjed.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Fastklemt i bussen

Ulykke på Sokna, tre personer død

FRAKTES BORT: De tre døde blir fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I tillegg til de tre omkomne, satt to personer, en kvinne og en mann, fastklemt i bussen etter ulykken. Begge ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo etter at de ble frigjort. Tilstanden til de to er uviss, opplyser Ullevål sykehus til NRK.

Seks personer ble fraktet til Ringerike sykehus. Fire av disse ligger fortsatt til observasjon. Tilstanden til de fire er stabil. De to siste er utskrevet, opplyser sykehuset i morgentimene.

Les også:

I natt ble det opprettet en pårørendetelefon. Denne er nå stengt. På Comfort Hotell Ringerike er det også opprettet et senter for de pårørende.

I alt elleve personer var altså involvert i ulykken, ni i bussen og to vogntogsjåfører. Begge vogntogsjåførene er islendinger og den ene av dem, en mann født i 1954, er siktet i saken.

– Politiet har sikret seg blodprøve av sjåføren og førerkortet hans er beslaglagt. Han kjørte vogntoget som traff bussen først, forteller operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Ole Kristian Bækkedal til NRK.

Reporter Olav Døvik på ulykkesstedet

NRKs reporter Olav Døvik på ulykkesstedet.

– Glatt vei

Sjåføren er foreløpig siktet for brudd på vegtrafikklovens § 3, som går på uaktsom kjøring. Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet eller endret. Etter det NRK er blitt fortalt har sjåføren vært til avhør i en time.

Klokken 05.45 var avhørene akkurat ferdig og sjåføren er blitt dimittert av politiet.

– Så langt er det ikke noen mistanke om rus, men førerkortet ble rutinemessig beslaglagt på grunn av ulykkens alvorlighetsgrad, sier Bækkedal.

De omkomne, som alle var hentet ut av bussvraket ved 04.30-tiden, vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon, ifølge NTB.

Ulykken skjedde ved Veme på Sokna, på riksvei 7. Politiet fikk melding om ulykken like før midnatt.

– Det var meldt om veldig glatt vei på stedet, men om det var årsaken, det er litt vanskelig å si foreløpig, sier Bækkedal.

Operasjonsleder Ole Kristian Bækkedal sier at pårørende blir varslet fortløpende, etter hvert som identiteten til de omkomne og skadde blir kjent.

tre døde i ulykke ved Sokna

LØSLATT: Sjåføren av vogntoget som kom over i motsatt kjørebane har vært til avhør i en time, men er dimittert av politiet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

To vogntog involvert

Føreren av vogntoget som kolliderte med bussen skal ikke være alvorlig skadet.

Etter kollisjonen skal ytterligere et vogntog ha kjørt inn i bussen og vogntoget som hadde frontkollidert. Føreren av dette vogntoget skal heller ikke være alvorlig skadet.

– Det var nok en som på grunn av det glatte føret ikke klarte å stoppe for det involverte vogntoget, som da skled inn i ulykkesstedet, sier Bækkedal.

Ulykkesbussen tilhører Firda billag "Timeekspressen mellom Oslo og Lærdal". Begge vogntogene er norske.

Politiet i Buskerud skrev på Twitter ved 02:30-tiden at havarikommisjonen er på stedet, og at det foregår kriminalteknisk arbeid der. De døde er hentet ut.

Veien er nå åpnet for normal trafikk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger