Jensens forsvarer: – Nåde den som ikke følger fotoforbudet

OSLO TINGRETT (NRK): Eirik Jensen kan for første gang forklare seg fritt under dagens fengslingsmøte som går for lukkede dører.

Jens-Ove Hagen

Jens-Ove Hagen er forsvarer for den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen. Han ga tydelig beskjed om at Eirik Jensen ikke ville gå inn i rettssalen før kameraene var lagt bort.

Foto: Svein Olsson/NRK.no

Eirik Jensen

Før påske fikk Jensen fritak fra taushetsplikten han er ilagt som polititjenestemann.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

I forkant av fengslingsmøtet onsdag, sto Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen foran pressekorpset og lekset opp om fotoforbudet. Han sa at Jensen ikke ville gå inn i rettssalen før kameraene var lagt bort.

– Nåde den som ikke følger fotoforbudet, tordnet forsvareren.

I dag fremstilles polititoppen Eirik Jensen for ny fengslingsperiode og Spesialenheten, som etterforsker saken, kommer til å begjære fire nye uker i varetekt. I tillegg kommer de til å be om brev-, besøks- og medieforbud.

Jensen gikk inn i sal 250 i Oslo Tingrett i en rutete skjorte med svart jakke over. Han så skarpt mot det store pressekorpset.

Tingrettsdommer i Oslo tingrett Ina Strømstad, sier begge parter har reagert på det de mener er brudd på referatforbudet.

– Det er av stor betydning at opplysninger ikke tilflyter allmennheten, sier Strømstad.

Fritatt taushetsplikten

25. februar ble Jensen varetektsfengslet i Oslo tingrett siktet for grov korrupsjon. Helt siden han ble pågrepet har han hevdet sin uskyld.

Årsaken til at han nå kan forklare seg fritt er at han rett før påske ble fritatt fra taushetsplikten som politimann.

– Fritaket for denne øker sjansene for løslatelse. Nå får han i mye større grad mulighet til å forklare seg fritt om sin rolle som profesjonell polititjenestemann, og det øker sjansen for løslatelse, sa Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK før dagens fengslingsmøte.

Polititoppens forsvarer Jens-Ove Hagen varslet før fengslingsmøtet at han kommer til å be om at Jensen løslates.

– Min klient har vært svært langt nede, men har samlet krefter og er klar til å fortelle sin versjon foran en dommer. Når taushetsplikten er opphevet blir det enklere for ham å forklare seg, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

– Skader ikke vår sak

– Vi etterfrosker alle påstander og opplysninger bredt. Når siktede får mulighet til å forklare seg fritt vil det være lettere for ham å forklare seg om tema som er sentrale for sitt forsvar. Vår jobb er å ettergå hans forklaring, men dette skader ikke vår sak, sier etterforskningsleder i Spesialenheten Liv Øyen til NRK.

Spesialenheten mener det ikke er kommet opplysninger som svekker mistanken mot Jensen og ønsker fortsatt varetektsfengsling på grunn av bevisforspillelsesfare.

Benekter å ha gitt hjelp

NRK er kjent med at Jensen skal ha sendt flere SMS til Cappelen samme dag som sistnevnte ble pågrepet av politiet i desember i fjor. Cappelen har også hevdet at han har gitt Jensen penger i bytte mot konfidensiell politiinformasjon.

Cappelen har i tillegg hevdet at han har fått tips av Jensen om hvilke personer politiet har under spaning og som han dermed burde holde seg unna. Cappelen har også hevdet at han har fått hjelp av Jensen til å importere store menger hasj i mange år.

Jensen tilbakeviser alle påstandene om korrupsjon, men hans forsvarer har bekreftet at Jensen og Cappelen har hatt kontakt i kraft av Jensens rolle som politimann.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger