NRK Meny
Normal

– Nå er jeg dritt lei!

En sint og irritert tomte-eier Vanessa Quintavalle jaget bort pressefolkene da de fikk besøke rom-leiren på Årvoll tirsdag ettermiddag.

NRKs fotograf og Vanessa Quintavalle

Vanessa Quintavalle dro NRKs fotograf Lokman Ghorbani ut av leiren på Årvoll.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Journalister og fotografer var invitert inn i leiren der romfolket holder til. Der skulle de få filme og få ta bilder.

– Vi hadde fått tillatelse til å komme inn på området og hadde fått vite at vi ikke fikk intervjue noen i leiren. Det sier NRKs reporter Simon Solheim, som sammen med sin fotograf og et par andre medier kom inn på området.

Spurte om å få snakke med rumenerne

– Vi begynte å filme og ta bilder. Jeg gikk bort til Vanessa Quintavalle og spurte henne om det var greit å stille beboerne noen spørsmål, siden en av fotografene snakker rumensk. Da ble hun sint, ropte at «Nå angrer jeg. Jeg er dritt lei.» Så dro hun oss i armen, slo til kameraet til Scanpix og dro oss ut, sier Solheim.

Da de gikk ut var det flere av beboerne som ropte sint til dem og noen kastet stein. Solheim forteller at den ene NRK-fotografen fikk kloremerker på armen.

– Etter en stund kom det et par representanter ut og beklaget det som hadde skjedd, forteller Simon Solheim.

NRKs nyhetsredaktør Stein Bjøntegård sier det er ille at pressefolkene ble angrepet på den måten.

– Vi var der for å gjøre en jobb, da skal man ikke bli angrepet slik, sier han. Utover det vil han foreløpig ikke gjøre noe med denne saken.

Vanessa Quintavalle

Mandag kveld var Vanessa Quintavalle heller ikke interessert i å snakke med pressen. Her føyset hun pressefolkene vekk før hun dro inn i leiren.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Vanessa Quintavalle er en av to som eier tomten der romfolket har fått slå leir. Hun har vært lite villig til å snakke med pressen om denne saken.

Da romfolket flyttet til Årvoll var hun lite tilgjengelig for kommentar og da hun kom til leiren i går kveld, viftet hun journalistene unna, før hun kjørte bilen sin inn på området.

Får bli inntil videre

Tirsdag ble det klart at romleiren på Årvoll får stå inntil videre, etter at ledelsen i Bydel Bjerke gjorde om vedtaket om å stenge leiren. Etter en befaring ble det klart at risikoen for steinras er redusert siden leiren er blitt bedre sikret.

Tirsdag ettermiddag møtte arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap), justisminister Grete Faremo (Ap), Arbeids- og velferdsdirektoratet, Utlendingsdirektoratet og Politidirektoratet for å diskutere situasjonen og hvordan regelverket håndheves.

Foreløpig er det klart at Oslo kommune ikke får hjelp fra sentrale myndigheter til å håndtere denne saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger