NRK Meny
Normal

– Ingen norske flyplasser legges ned på grunn av flypassasjeravgiften

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier hun forundres over Aps plutselige omsorg for flyselskapet Ryanair. Hun avviser at det er den nye passasjeravgiften som gjør at flyplassen på Rygge legges ned.

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier hun forundres over Aps plutselige omsorg for flyselskapet Ryanair. Hun avviser at det er den nye passasjeravgiften som gjør at flyplassen på Rygge legges ned.

Finansministeren og Ap-leder Jonas Gahr Støre barket sammen om Rygge flyplass og Ryanair under Stortingets spontanspørretime onsdag.

Tirsdag kveld kom nyheten om at styret på Rygge sivile lufthavn trolig legger ned driften fra 1. november, noe som gjør at rundt 1.000 ansatte vil miste jobben. Styret legger skylden på regjeringens flypassasjeravgift

– Redder verken klima eller arbeidsplasser

I spørretimen anklaget Støre regjeringen for dårlig politisk håndverk og for å innføre en avgift med en tvilsom klimaeffekt.

– På Siv Jensens vakt kan altså 1000 arbeidsplasser på Rygge gå tapt. Det er en ren fiskal avgift som verken redder klima eller arbeidsplasser, og den er heller ikke utredet, sa Støre.

Siv Jensen sier hun er overrasket over Aps plutselige omsorg for Ryanair og peker på at flere Ap-politikere tidligere har tatt til orde for å boikotte selskapet.

Hun er også tydelig på at hun ikke tror det er passasjeravgiften som er grunnen til at flyplassen nå må legge ned.

Stortingets spørretime

– Det motsatte av forutsigbarhet

– I dette tilfellet handler det om at Ryanair ikke lenger ønsker å benytte seg av Rygge flyplass. De sier det er på grunn av avgiften, men det ser altså ikke ut å hindre dem fra å bruke andre flyplasser i Norge, sier hun.

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sa i spørretimen at regjeringen var uansvarlig når den innfører flypassasjeravgiften uten å konsekvensutrede den.

– Det er det totalt motsatte av forutsigbarhet, det er uansvarlighet det som nå skjer. Hvorfor er det så viktig for FrP å trumfe gjennom en avgift som gjør at 1000 mennesker mister arbeidet, sa Vedum.

– Vi har redusert skatter og avgifter med 18 milliarder kroner, mens Sp i sitt alternative budsjett vil øke dem kraftig, sa Jensen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger