– Hun var på vei til å gjøre det hun elsket, nemlig å hjelpe andre

Karoline Aadland (28) ble i dag minnet av kollegene under en samling på Røde Kors-kontoret i Oslo.

Karoline Aadland er savnet etter flyulykken i Etiopia

Karoline Aadland er savnet etter flystyrten i Etiopia.

Foto: Julie Vissgren

Røde Kors opplyste i går at økonomimedarbeider i internasjonal avdeling, Karoline Aadland (28), er savnet og antatt omkommet etter søndagens flystyrt.

Det var 157 personer om bord i flyet fra Ethiopian Airlines som styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba i Etiopia.

I dag var venner og kolleger samlet til en minnestund ved Røde Kors-kontoret i Oslo.

– Karoline hadde nettopp fylt 28 år, og var på vei til Kenya og Burundi. Hun var på vei til å gjøre det hun elsket, nemlig å hjelpe andre, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland.

Aadland hadde bare jobbet i Røde Kors i ett år da ulykken skjedde, men hadde allerede satt dype spor hos kollegaene, som er sterkt preget av nyheten.

– Hun har gitt dypt inntrykk på veldig mange av oss. Alle som har møtt henne her på kontoret eller lest om henne i etterkant av ulykken, vet at hun var en helt unik person. En person som ble revet fra oss, sier Apeland.

Bernt G. Apeland signerer kondolanseprotokollen i Røde Kors-huset

Bernt G. Apeland signerer kondolanseprotokollen i Røde Kors-huset

Foto: Julie Vissgren

Apeland og Aadland har begget jobbet i Unicef tidligere. Apeland sier under minnestunden at han godt husker Aadlands første dager i Røde Kors.

– Hun kom løpende inn i kantina og satte seg. Hun sa hun skulle hilse fra mange av våre felles kollegaer på Unicef, som hun også hadde jobbet med. Det var aldri noen tvil om at hun hørte hjemme i vår familie, sier Apeland.

– strålte alltid opp

Marte Kristin Fremstedal i Røde Kors var Aadlands nærmeste sjef og minnes Karoline som en solstråle.

– Karoline strålte alltid opp og hadde alltid et stort smil om munnen. Hun var nesten irriterende positiv. Hun var alltid engasjert og inkluderende. Hun var kjempedyktig og kreativ. Karoline elsket jobben sin og gjorde den utrolig samvittighetsfull, sier hun.

Minnestund for Karoline Aadland

Det var full sal under minnestunden til Karoline Aadland på Røde Kors sine kontorer fredag.

Foto: Julie Vissgren

Hun forteller at Aadland nylig meldte seg på NM i salsa «for gøy» og vant – uten å gjøre noe stort ut av det.

– Karoline elsket å danse og danset seg gjennom livet. Karoline var full av kjærlighet og omtanke, og det er slik vi vil huske henne, sier hun.

– Uvirkelig

Ivar Stokkereit, enhetsleder i Humanitære verdier og folkerett i Røde Kors, sier til NRK at han reagerte med sjokk da han fikk vite at hans kollega og venn var savnet etter flystyrten.

– Det er helt uvirkelig å få en sånn beskjed. Det har noe med at hun er så ung og hadde alle muligheter foran seg. Det at hun bare ble revet bort på denne måten, er helt ufattelig. Jeg tror det kommer til å ta lang tid for kollegaer og venner å skjønne at hun er borte.

Ivar Stokkereit i Røde Kors

Ivar Stokkereit reagerte med sjokk da han fikk vite at hans venn og kollega var meldt savnet.

Foto: Julie Vissgren

Han beskriver kollegaen som en person som var dypt engasjert i arbeidet med å skape en bedre verden.

–Karoline hadde et fantastisk vinnende vesen og hadde et utrolig engasjement for det hun drev med. Hun var utrolig opptatt av å prøve å skape en bedre verden, rett og slett.

Han forteller at hun hadde gledet seg stort til å dra tilbake til Afrika.

– Hun trivdes veldig godt på jobben og gledet seg veldig til å dra til Kenya.

Stokkereit jobbet også med Aadland i Unicef og kjenner henne best fra tiden hun jobbet som praktikant for Unicef hjemme i Norge.

– Hun jobbet først som praktikant et halvt år i Malawi og deretter et halvt år hjemme i Norge. I tillegg hadde hun noen private prosjekter der hun blant annet jobbet for å realisere utdanningspotensialet til ungdommer i Øst-Afrika. Hun hadde et engasjement som strakte seg langt utover jobben sin, forteller han.

Et fly styrtet søndag i Etiopia

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til ulykken.

Foto: Mulugeta Ayene / AP

Passasjerene var fra over 30 ulike land, blant annet Kenya, Canada, Kina og USA. Det er også bekreftet at norske Karoline Aadland, som var på jobb for Røde Kors i Norge, er blant de savnede.

Det er ikke klart hva årsaken til ulykken er. Det var pent og klart vær i området søndag.

SISTE NYTT

Siste meldinger