– Hørte at Ndure dyttet samboeren på Facetime

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (NRK): En venninne av Ndures ekssamboer forteller at hun hørte at kvinnen ble dyttet mens de snakket sammen på telefonen.

Tegning av Ndure i retten

TURBULENT: Den fornærmede kvinnen i begynnelsen av 20-årene har i to dager forklart seg om den angivelige volden fra Jaysuma Ndure. Ndure er i retten flankert av sin forsvarer Mette Yvonne Larsen og medforsvarer Inga Laupstad.

Foto: Esther Maria Bjørneboe / Tegning

I november 2014, samme måned som politiet pågrep voldstiltalte Jaysuma Ndure, skal venninner ha sett sprinteren dytte ekskjæresten på videooverføring, har ekssamboeren tidligere forklart i retten.

Den ene av ekssamboerens venninner forklarte seg onsdag på videolink, ettersom hun er bosatt i utlandet, og bekreftet hendelsen.

– Hun var på Facetime. Hun satt på rommet, Ndure var i stua. Jeg tror hun gikk ut i stua. Han står i gangen og skal kle på seg. Hun spør hvor han skal, og han svarer: «Det har ikke du noe med», med litt aggressiv tone. Og plutselig hører vi henne bli dytta ordentlig hardt.

Halsen til Ndures ekssamboer

PRIKKER: Bilder politiet tok av samboeren samme kveld Ndure ble pågrepet viser røde prikker på halsen. Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen mener merkene kan stamme fra et halsgrep.

Foto: Politiet / Politiet

– Satt på andre siden av jordkloden

Venninnen sier hun ikke så ansiktet til ekssamboeren, og mener dette skyldtes at sistnevnte holdt sin telefon ned mot låret da hendelsen skjedde.

– Vi var «inne i hånda hennes», og hørte alt som skjer. Selv om vi ikke så noe, var det som å være i rommet. Vi sitter da på andre siden av jordkloden, og vet ikke hva vi kan gjøre.

Ifølge venninnen spurte hun senere ekssamboeren hva som skjedde, og skal da ha fått til svar at det var «noe som skjedde hver dag».

– Kunne være aggressiv

Venninnen forteller at hun ble kjent med ekssamboeren i 2013, og at de etter hvert ble veldig gode venner. Høsten og vinteren 2014 bodde hun en periode med Ndure og veninnen, og forteller at hun da ofte så at de to kranglet.

Venninnen sier hun tidvis kom godt overens med Ndure, men at han kunne «switche» totalt i krangler.

– Jeg har sett ham holde armen hennes veldig, veldig hadt inn til veggen, sier kvinnen. Hun sier Ndure kunne være «aggressiv».

– Så ikke dyttingen

Venninnen forteller videre at Ndures tidligere samboer flere ganger skal ha sagt at hun ble slått, og hevder hun også hørte «klaskelyder» som kunne indikere slag i perioden hun bodde med det tidligere samboerparet.

Venninnen sier imidlertid i retten at hun aldri selv så at Ndure slo samboeren, og erkjenner at hun heller ikke så dyttet i november 2014 med egne øyne.

– I avhøret sier du at du så det selv: Stemmer det?, spør forsvarer Mette Yvonne Larsen.

– Jeg så ikke at hun ble dyttet, men jeg hørte det. Grunnen til at jeg ikke så det, var at mobilen var rettet en annen vei, sier

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger