– Jeg har ikke noe imot Erna Solberg

OSLO TINGRETT (NRK): Mulla Krekar bruker sin forklaring til å rose det norske samfunnet og rettsvesenet, men advarer igjen mot en kraftig motreaksjon dersom han dør i Irak.

Mulla Krekar i Oslo tingrett

Mulla Krekar i Oslo tingrett.

Foto: Anders Brekke / NRK

Krekar holdt en lang innledning der han presenterte seg selv som en muslimsk intellektuell, som har skrevet flere bøker og dikt, og holdt flere tusen foredrag om religion og politikk.

– Jeg har svart på over 7000 spørsmål om sharialovene, og aldri møtt motstand fra andre religiøse ledere, sier han.

Samtidig redegjorde Krekar for det han mener er en krig mellom islam og Vesten, og snakket lenge om historie og politikk. Han har med seg en bunke med rundt 20 bøker i retten.

– Det er motsetninger med Vesten, men min krigsarena er ikke i Vesten, sier han.

Les: Krekar erkjenner ikke straffskyld
Les: – Krekar mener han ikke har truet noen

Skryter av Norge

Da turen kom til tiltalen, skrøt Krekar av det norske samfunnet, og forsikret at han ikke bærer nag til regjeringen, politiet eller PST.

– Når det gjelder Erna Solberg, har jeg ingenting imot henne. Og når det gjelder det norske samfunnet, har jeg ingenting annet enn kjærlighet for det. Det norske samfunnet er ikke media, som snakker mot meg, men også Kristin Halvorsen, Meling, og legen som har behandlet meg, sier Krekar.

Han hevder også at han ikke en gang visste hva slags stilling Solberg hadde da utvisningsvedtaket ble fattet.

– Da jeg nevnte hennes navn, var det bare et navn som dukket opp uten at jeg visste hvem de andre involverte var. Hadde jeg kjent til andre norske navn, ville jeg kanskje nevnt dem, sier han.

– Jeg er ferdig med denne saken, det var ikke en trussel i det hele tatt. Dersom jeg ville true henne, ville jeg kommet med en direkte trussel med min egen stemme og oversatt det. Det ville vært skammelig for meg å ikke være like modig som for eksempel Osama bin Laden, sier han.

– Kan føre til ny konflikt

Krekar er tiltalt for å ha drapstruet Solberg, etter at han forsikret at hun ville «betale prisen» dersom han ble utvist og drept i hjemlandet.

– Dersom jeg blir utlevert til Irak og dør der, vil en motreaksjon komme med et voldsomt tempo, mer enn dere aner, sier Krekar.

Krekar mener hans død vil føre til at Al Qaida tar kontroll over de kurdiske områdene i Irak, og at det vil føre Norge inn i en ny konflikt.

– Jeg har ikke planlagt noen ting, og vil heller ikke gjøre det. Men jeg er hundre prosent sikker på at en mann som Ayman al-Zawahiri og Al Qaida vil ta kontroll over vårt område, og etter min død vil Norge være i en konflikt med kurdiske islamister, sier han.

– Hvorfor påkalle slike reaksjoner når Norge ikke har gjort meg noe vondt? Jeg sier dette for at man i ettertid ikke skal hevde at det var trussel, jeg vil bare avklare bildet, sier Krekar.

Les også: Foreleste om å drepe «frafallen»
Les også: Tilhørere filmet Krekar i retten

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger