Hopp til innhold

Hevder han bygget bad for Eirik Jensen

En påstått oppussing hos korrupsjonssiktede Eirik Jensen trekkes nå frem som en del av mistankegrunnlaget mot politilederen. Investoren Gjermund Cappelen hevder at han organiserte og betalte for byggingen av et nytt bad hjemme hos polititoppen.

Eirik Jensens tidligere hus

PUSSET OPP: Den narkotikasiktede investoren Gjermund Cappelen skal i avhør ha forklart at han hjalp den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen med oppussingen av dette huset i Akershus. Jensen solgte huset i 2010 for 4,75 millioner kroner og tjente 1,25 millioner på boligsalget.

Foto: Farid Ighoubah / NRK

Etter det NRK kjenner til har narkotikasiktede Gjermund Cappelen i avhør med Spesialenheten, før Eirik Jensen ble pågrepet, forklart seg om den angivelige oppussingen.

Jensen er siktet for grov korrupsjon, men nekter straffskyld i saken.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Tjente 1,25 mill på boligsalg

Investor Gjermund Cappelen

SKAL HA HJULPET POLITITOPPEN: Den narkotikasiktede investoren Gjermund Cappelen skal etter det NRK kjenner til ha forklart i avhør at han skal ha hjulpet polititoppen Eirik Jensen med oppussingen av huset han tidligere eide i Akershus. Jensen er siktet for grov korrupsjon.

Den skal ha skjedd mens Jensen bodde på et småbruk på Romerike i Akershus. Jensen bodde på småbruket frem til 2010, sammen med sin daværende samboer. Paret kjøpte eiendommen for 3,5 millioner kroner i 2005 og solgte den i 2010 for 4,75 millioner.

Her kan du lese alt om korrupsjonssaken.

Ifølge Cappelen ble det gjennomført en storstilt oppussing av småbruket mens Jensen og samboeren bodde der. Dette bekreftes også av andre kilder med kjennskap til eiendommen. Blant annet skal det ha blitt bygget et nytt bad i hovedhuset på bruket.

Denne delen av oppussingen skal ifølge Cappelen ha blitt utført av en 49-åring som også er siktet i narkotikasaken, sammen med to andre menn.

Avhørt om oppussing

Eirik Jensen

NEKTER STRAFFSKYLD: Polititoppen Eirik Jensen (bildet) skal ifølge Cappelens forsvarer Benedict de Vibe ha mottatt kontakt betaling for å hjelpe med å smugle hasj til Norge. Påstandene om hjelp med oppussing kommer i tillegg.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Gjermund Cappelen har overfor Spesialenheten hevdet at det var han som organiserte og betalte for byggingen av badet, som et ledd i samarbeidet han hevder han hadde med den profilerte politilederen.

– Jeg finner det ikke riktig å gi noen kommentar til dette nå, sier Cappelens forsvarer Benedict de Vibe til NRK.

Les også: Presset Eirik Jensen på økonomi i nytt avhør

Les også: Hevder Cappelen har narkogjeld på 11 millioner kroner

Les også: Korrupsjonssiktet polititopp navngitt i avhør i narkotikasak

49-åringen, som har jobbet som rørlegger, har sittet varetektsfengslet siden før jul i fjor. Han har så langt ikke vært i stand til å forklare seg, hverken for Spesialenheten eller for politiet i Asker og Bærum.

– Min klient er ikke avhørt, og jeg har ikke innsyn i noen av dokumentene i saken. Jeg har derfor ingen informasjon om dette, sier 49-åringens advokat Johnny Veum.

NRK vet at etterforskerne fra Spesialenheten har brukt store ressurser på å ettergå forklaringen fra Cappelen. Eirik Jensen skal ha blitt spurt om oppussingen da han ble avhørt på nytt fredag for en uke siden.

Cappelen er også blitt avhørt om sin privatøkonomi.

– Etterforsker for fullt

Lysaker stasjon

OVERLEVERTE PENGER: Før jul skal narkotikasiktede Gjermund Cappelen ha mottatt i underkant av én million kroner i kontakter ved en japansk restaurant ved Lysaker stasjon utenfor Oslo. Mannen som overleverte pengene har erkjent brudd på narkotikaloven og heleri.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

– Vi har ingen annen kommentar enn at vi fremdeles er i en fase der vi ikke kommenterer nærmere innhold i etterforskningen. Det er fordi vi fortsatt mener det foreligger bevisforspillelsesfare, sier etterforskningsleder Liv Øien.

Heller ikke politimannens forsvarer har noe å tilføye.

– Jeg kan ikke kommentere noe rundt avhørene av min klient, saken er klausulert og stemplet strengt fortrolig, da er jeg avskåret fra å si noe, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen.

Jensens tidligere samboer har ikke svart på NRKs henvendelser om saken.

To og en halv uke etter at Eirik Jensen ble pågrepet står Spesialenheten fast på at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenkte politilederen for grov korrupsjon.

Fengslet i fire uker

– Vi fortsetter etterforskningen for fullt, men er fremdeles i startfasen. Vi jobber fortsatt med å bekreftet eller avkreftet mistanken som ligger der per i dag, sier Øien.

– Vi mener at mistanken ikke er svekket siden tirsdagens fengslingsmøte, legger hun til. Retten bestemte tirsdag at Jensen skal holdes fullstendig isolert i to nye uker.

Både Gjermund Cappelen og den helerisiktede sønnen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire nye uker av Asker og Bærum tingrett.

Under fengslingsmøtet begjærte 26-åringen seg løslatt, dette ble han altså ikke hørt på av tingretten. Cappelen selv samtykket til forlenget fengsling.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger