NRK Meny
Normal

5,7 mill. uten eier

Mange penger venter på å finne sin eier hos Norsk Tipping på Hamar. Det skal det bli slutt på. Har du sjekka spillkvitteringa selv?

Illustrasjonsfoto
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

LES OGSÅ: 20 år med uflaks

I dag er premier for 5,7 millioner kroner uavhentet fra selskapet på Hamar. Disse pengene stammer fra spill hittil i 2008. Spiller du uregistrert hos Norsk Tipping må du kreve premien selv. Ganske mange lar faktisk være å gjøre det.

Henter du ikke premien din innen ett år mister du retten på den som uregisterert spiller. I 2007 var det 15,2 millioner kroner som aldri ble henta. Disse pengene gikk rett i premiepotten for videre spill. Det skal det bli slutt på.

Registrering for alle

Norsk Tipping vil nå innføre obligatorisk registrering for alle som skal spille.

- Fra juni av planlegger vi å innføre krav om registrering for alle som skal spille hos oss. Da vil premiene gå direkte til spillerne automatisk, sier pressetalsmann hos Norsk tipping Magne Vikøren.

At alle må registrere seg gjøres ikke bare for at folk skal få premiene sine. Norsk tipping mener at dette vil forenkle alderskontroll, minke sjansene for hvitvasking og gjøre det enklere for selskapet å drive en ansvarlig spillpolitikk.

- Selvsagt vil vi jo at folk skal få hevet premiene sine, men det er mange andre bra ting med dette også. Med de nye spillerkortene kan for eksempel spillerne selv lettere styre spillingen sin. Dette kan de gjøre når vi innfører enkle verktøy der spillerne selv setter opp grenser og budsjetter, noe som kan bidra i kampen mot spillproblemer, sier Vikøren i Norsk Tipping.

Magne Vikøren

Magne Vikøren, pressetalsmann i Norsk tipping

Foto: Norsk tipping

Jakten på en uvitende millionær

Fra tid til annen er det noen som har vunnet veldig mange penger på et uregistert spill. Da starter jakten på den uvitende millionæren.

- Fem, seks, sju ganger i året er det noen som vinner milliongevinster på et uregistert spill. Da må vi sette i gang et lite jaktlag for å finne den heldige vinneren. Det skjedde blant annet nå i påska, og vi fant da et tippelag i Halden som fikk sine millioner, sier Vikøren.

Det spillselskapet gjør i slike tilfeller er å gå ut i lokalmiljøet, blant annet i lokalmedia, med beskjeden om at noen har kjøpt en kuppong på kiosken eller butikken og vært skikkelig heldige.

Én lapp - fem millioner

- Vi vil at vinneren skal innløse premien sin så fort som mulig. Det er jo ikke helt bra at noen går rundt med en lapp verdt flere millioner i lomma, sier Vikøren som kan bekrefte at spiller du uregistrert er faktisk kvitteringa et verdipapir som kan bli veldig verdifullt.

- Vinner du stort uregistrert er den lille lappen plutselig verdt flere millioner. Det er litt skummelt med tanke på hvordan folk flest behandler kvitteringer som flyter i lommer og vesker. Jeg har snakket med folk som har gått rundt med en lapp verdt 4-5 millioner i lomma.

De uheldige

Den 10. april i 2002 hos Rimi på Oppdal kjøpte en spiller Lotto-kuppongen som skulle bringe lykke Den spesielle kuppongen ga tilslag på 4,98 millioner kroner, men lykken over pengene kom aldri fram.

Norsk Tipping var på jakt etter den uregistrerte spilleren. Det gikk derimot ett helt år, og ingen kunne komme opp med den verdifulle papirlappen for å kreve premien. Pengene gikk da til slutt i den store spillepotten, og nye spillere fikk sjansen på å vinne dem.

- Det er ikke mange historier om millionpremier som ikke kommer fram, men det skjedde både i 2001, 2002 og 2003, sier Magne Vikøren.

Finner som regel veien

Premiene fra Norsk Tipping finner som regel veien til rett konto eller lommebok. Omtrent 90 prosent av spillerne har allerede registert seg. De som ikke er registrert og vinner stort er som regel raske med å ta kontakt for å få pengene.

- De premiene som aldri blir hentet av uregistrerte spillere er i stor grad små premier, men det blir jo litt verdier av det til sammen, sier Magne Vikøren hos Norsk Tipping.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger