– Trodde han politimennene skulle skifte dopapir?

Frp-leder Siv Jensen mener justisminister Knut Storberget ikke har stilt de rette spørsmålene i overvåkingssaken.

Siv Jensen og Knut Storberget

Siv Jensen mener Knut Storberget har vært uklar i overvåkingssaken.

Foto: Scanpix

Justis- og politidepartementet er nå i gang med å granske hva de underliggende politietatene visste om at tidligere ansatte skal ha jobbet som etteretningsagenter for amerikanske myndigheter.

TV 2 avslørte i går at mellom 15 og 20 personer de siste ti årene har drevet med overvåkingsvirksomhet av norske statsborgere, på oppdrag for den amerikanske ambassaden i Oslo.

I etteretningsgruppen finner man flere tidligere politimenn og ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste.

Vil komme til bunns

Knut Storberget har varslet at han vil redegjøre for Stortinget, når departementet har fått gått gjennom informasjonen fra politietatene og ambassaden.

– Det er maktpåliggende for oss å komme til bunns i denne saken, sier Storberget i en uttalelse.

Han har bedt PST og polidirektøren om å redegjøre for sin befatning på overvåkingsvirksomheten. I tillegg vil han be påtalemyndigheten å vurdere om det foreligger straffbare forhold.

– Har ikke stilt de riktige spørsmålene

Storberget understreker at det ikke er forbudt for tidligere politimenn å jobbe ved en ambassade, men at det ikke er tillatt å bryte norsk lov.

– Hva trodde han at disse tidligere politifolkene skulle jobbe med? At de skulle skifte dopapir?, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Hun mener justisministeren framstår som uklar, og at han åpenbart ikke har stilt de rette kontrollspørsmålene. Men hun mener det er bra at Storberget nå vil komme til Stortinget for å redegjøre.

– Regjeringen har en jobb å gjøre med å finne ut av hva som er gjort og hva som har skjedd. Så er det Stortingets oppgave å passe på regjeringen, sier Jensen til NTB.

SISTE NYTT

Siste meldinger