- Statsråden bør vurdere stillingen

- Ramin-Osmundsen har tuklet det til, sier Frp-formann Siv Jensen.

Manuela Ramin Osmundsen
Foto: Knut Falch / SCANPIX

- Statsråden må klargjøre hva som faktisk har skjedd. Har man endret på tildelingskriteriene? Har hun egentlig vært inhabil? Her er det masse spørsmål, sier Siv Jensen til NRK Nyheter.

Frp-lederen går så langt at hun mener barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen bør vurdere sin stilling.

- Jeg oppfordrer Ramin-Osmundsen til å ta et betydelig ansvar i denne saken. Det er hun som har tuklet dette til. Hun viser gjennom denne prosessen at hun ikke skjønner de konstitusjonelle spillereglene - og det er ganske alvorlig, sier Jensen og trekker frem:

1) At Ramin-Osmundsen ikke skjønte at hun burde vurdere sin habilitet i saken.

2) Grunn til å tro at man har endret på spillereglene underveis.

- Da er det alvorlig. Det er Stortinget som er overordnet Regjeringen, og det tror jeg ikke Ramin-Osmundsen har fått med seg, sier Jensen.

Norge et lite land

Jensen vedgår at grensen mellom kjennskap og vennskap er vanskelige.

- Særlig i et lite land som Norge. Men det er nettopp fordi mange av oss kan risikere å møte venner og bekjente i prosesser at vi må være pinlig nøyaktig med habilitetsvurderinger i slike spørsmål.

- Kan Ida Hjort Kraby bli nytt Barneombud?

- Hun bør i alle fall vurdere det, og hun går svært svekket inn i jobben. Problemet, det er dessverre ikke hennes skyld.

- Den som har skapt konfliktene for Kraby er Ramin-Osmundsen gjennom sin dårlige håndtering av saken. Gjennom det vil det alltid henge en mistanke om at Kraby ikke er så uavhengig som hun burde være.

- Poenget med et Barneombud er et ombud som ivaretar barnas interesser, som utfordrer myndighetene, som utfordrer Regjeringen og Storting. Som deltar i det offentlige rom på vegne av barna, ikke på vegne av politikerne, sier Jensen.

Vaktbikkje

- Betyr det at Ida Hjort Kraby ikke blir en god nok vaktbikkje?

- Ingen vet om hun er et godt eller dårlig ombud. Det er Manuela Ramin-Osmundsen som har ødelagt for Kraby før hun har begynt, ved å vekke mistanke om svekket uavhengighet.

Frp-formannen mener uansett at Ramin-Osmundsen er kraftig svekket. Men hun kan ikke svare på om Fremskrittspartiet kommer til å stille mistillit til statsråden.

- Først må vi vente på svarene til Stortinget. Men jeg mener statsråden er svekket, og hvis hun ikke klarer å rydde opp i dette, men stadig vekk bidra til å skape nytt kaos og flere spørsmål, enn hun gir svar, ja da svekker hun seg selv for hver time som går, sier Jensen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger