- Kan komme og banke meg opp

- Velgerne skal være helt trygge. De skal få lov til å komme hjem til meg på gården og banke meg opp hvis jeg bryter løftet om ikke å samarbeide med Fremskrittspartiet, sier Lars Sponheim.

Lars Sponheim
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Venstre-lederen var gjest i Radioselskapet på NRK P2 i dag.

HØR: Lars Sponheim i Radioselskapet

Lars Sponheim hevdet at Venstre sitter med den avgjørende nøkkelrollen og er garantisten mot at Fremskrittspartiet får regjeringsinnflytelse.

- Den garantien gjentar jeg gjerne her og nå. Er det en velger som ligger i grenseland mellom Venstre og Arbeiderpartiet, så kan de være helt sikre på at en stemme til Venstre ikke gir mer makt til Fremskrittspartiet, sa Sponheim.

- Stoltenberg lyver

Lars Sponheim var også veldig opprørt over at Jens Stoltenberg har sagt til flere medier at det fortsatt er uklart hva Venstre egentlig vil gjøre hvis det blir borgerlig valgseier den 14. september.

- Høyre og Frp var ikke med på å innsette Bondevik I-regjeringen, men de lot den leve, og det i tre år. Det er ikke slik at det er nødvendig med et uttrykt flertall for en regjering i Norge. Det avgjørende er at Lars Sponheim ikke er klar på om han vil la en Frp-regjering leve, slik Høyre og Frp gjorde med Bondevik, sier Stoltenberg til avisen Klassekampen.

Er rasende

Stoltenberg og Sponheim på fiske-tur

Jens Stoltenberg og Lars Sponheim på fisketur

Foto: Tore Hjørnevik / NRK

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til Jens Stoltenberg som kollega. Men jeg må si at den oppførselen han viser nå, det at han lyver med vitende og vilje om et parti han gjerne skulle ha samarbeidet i Stortinget med, det gjør meg rasende.

- Jeg tror han nå må innstille seg på at han må ha rødgrønt flertall hvis han skal fortsette som statsminister. Han vil ha betydelig problemer med å samarbeide med det nøkterne sentrum etter den løgnen han sprer i avisen, sier Lars Sponheim.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger