NRK Meny
Normal

- Jeg angrer ingen ting

Tidligere LO-leder Gerd Liv Valla slår tilbake mot kritikken hun møter på deler av boka.
- Det er ikke noe jeg angrer per i dag, sier hun.

 

 

 

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Valla har fått mye kritikk for deler av innholdet i boken "Prosessen" som kom ut på mandag.

Mange mener hun har vært indiskret ved å referere fra private samtaler og at hun har gitt mange av sine tidligere politiske medspillere ufine karakteristikker.

Valla møter kritikken slik:

- Nei, jeg ser det ikke sånn. Det er ikke noe per i dag jeg angrer på. sier Valla.

Ikke uventet står den tidligere LO-lederen på sitt. Hun benekter at hun i boka er ute på noen hevntokt og forsikrer at hun verken er rasende eller bitter etter det som har skjedd.

- Et forhold bygget på våre posisjoner

Hun vil heller ikke gå god for at hun har vært utsatt for en politisk prosess og forklarer sitatene i boka fra personlige samtaler med statsminister Jens Stoltenberg på denne måten:

- Dette har vært et forhold som er bygget på våre posisjoner. Det snakkes om mange ting i sånne samtaler, det jeg har trukket fram er de tingene som jeg mener er viktig for å forstå politiske prosesser. Det er vel ingen tvil om at sykelønnssaken i en årrekke har vært en sentral sak. sier Valla.

Hersketeknikker

Valla mener partisekretær Martin Kolberg i Arbeiderpartiet i sine kommentarer etter at boka kom ut bruker hersketeknikk ved å forsøke å stakkarsligggjøre henne. Og hun sier dette om karakteristikkene hun bruker.

- Jeg har ikke sagt at Martin Kolberg generelt er løgnaktig. Jeg har heller ikke sagt at Stoltenberg generelt er nervøs og fomlete. Jeg har satt at der og da i de situasjonene så opplevde jeg det sånn, sier Valla.

HØR INNSLAG: Valla angrer intet

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger