NRK Meny
Normal

- Har aldri sett Erna så god før

- Erna framstår som selvsikker, og som den klare lederen på borgerlig side, sier Harald Stanghelle etter kveldens utspørring.

Harald Stanghelle, Elisabeth Skarsbø Moen, Hans Christian Vadseth og Nina Owing
Foto: NRK

- Jeg har aldri sett Erna Solberg så god som i denne valgkampen, sier politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, etter å ha sett Høyre-leder Erna Solberg i aksjon i kveldens partilederutspørring på NRK.

NETT-TV: Se hele utspørringa her

Stanghelle sto på sidelinja og så utspørringa sammen med politisk kommentator i VG, Elisabeth Skarbø Moen, og redaktør i Fædrelandsvennen, Hans Christian Vadseth.

Les også: – Frp får viktig innflytelse

Selvsikker Erna

Etter utspørringa gikk diskusjonen høylytt mellom de tre ekspertkommentatorene. De var alle enige om at Høyre-lederen var langt mer offensiv nå enn tidligere i valgkampen

Stanghelle mener Solberg framsto som mer selvsikker og trygg enn noen gang da hun ble stilt til veggs av NRKs Magnus Takvam og Sigrid Sollund, og at det igjen førte til at hun argumenterte bedre.

- Erna Solberg virka svært overbevisende i kveld, og framstår som den klare lederen på borgerlig side, sier han til Nrk.no.

Se også: Typisk Høyre

Blå vind

Vadseth mener vinden har blåst i en blå retning den siste tida, og tror Høyre kan komme ut som vinneren.

- De fire borgerlige partiene oppfører seg som en dysfunksjonell familie, der Erna Solberg har vært mora som har prøvd å beholde maska ved å si at alt går bra. Og det verste er at jeg begynner å tro at hun faktisk kan få det til også, sier han.

erna soberg

Erna fikk gode skussmål av det politiske panelet etter dagens partilederutspørring.

God på vanskelige saker

De tre ekspertene mener Solberg svarte klart best på EU-spørsmålet og på spørsmål om Høyres skattepolitikk.

- Hun var veldig god da hun besvare vanskelige saker som EU og skatt, der det fortsatt er stor uenighet mellom de borgerlige partiene, fastslår Stanghelle.

- Ja, og i tillegg var hun knakende god til å avvise spekulasjoner, skyter Vadseth inn, og trekker fram spørsmålene som ble stilt rundt de borgerlige regjeringsalternativer som eksempel.

De store gullkornene uteble imidlertid i kveldens utspørring, men det kommer ikke som noen bombe på noen av ekspertene.

- Drømmereplikken kom aldri, men det gjør den som regel ikke når Erna stiller til debatt, forklarer Stanghelle.

Forklaringsproblemer

Moen mener Solberg viste noen svake trekk. Hun fikk blant annet et forklaringsproblem da hun ble konfrontert med den diskusjonene mellom Fremskrittspartiet og Høyre de siste dagene.

- Her var hun klart svakest, sier Moen, som alt i alt synes Solberg klarte seg bra.

Les også: Forsker tror Jensen har gitt opp

Se: Siv går til angrep på Erna

Sanner svarer

Etter utspørringa stilte nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, til nettmøte i NRK. Her måtte han blant annet svare på hvorfor Høyre ikke gitt et tydelig svar på hvilken borgerlig regjering de ønsker å sitte i dersom valgresultatet skulle peke i en blå retning på mandag.

Les svarene hans her: Nettmøte med Jan Tore Sanner

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger