– Ulovlig å forskjellsbehandle premier fra Norsk Tipping og andre spillselskaper

Mens pengepremiene i Norsk Tipping er skattefrie, må vinnere fra Bettssons Megafortune gi fra seg 28 prosent av gevinsten i skatt. – Ulovlig, mener advokat.

Mens pengepremiene i Norsk Tipping er skattefire, må vinnere fra Bettsson Megafortune gi fra seg 28 prosent av gevinsten i skatt. – Forskjellsbehandling og ulovlig, mener advokater.

SE VIDEO: To vestlendinger som vant store premier på et utenlandsk nettlotteri, tar nå opp kampen med myndighetene.

To vestlendinger som vant store premier på et utenlandsk nettlotteri, tar nå opp kampen med myndighetene for å få tilbake skatten de måtte betale på gevinsten.

De mener skattemyndighetene ikke kan forskjellsbehandle premier fra Norsk Tipping og penger vunnet fra internajonale spillselskaper.

Advokat spillsak

Advokat Halvor Manshaus.

Foto: NRK

– Man skal ikke skille mellom det ene eller andre spillet ut fra om det gis penger til veldedige formål eller ikke. Det er spillets karakter, og om det er et EØS-spill eller ikke, som er av betydning, sier advokat Halvor Manshaus.

Han representerer den 22-årige studenten fra Os som vant rekordpremien på 92 millioner i fjor på Megafortune.

– Viktig å få avklaring fra skattemyndighetene

22-åringen oppga premien sin, men mente han ikke skulle betale skatt av gevinsten.

Skatt Nord konkluderte med et skattekrav på 28 prosent. Studenten betalte, men anket saken inn til Overligningsnemnda.

– Det er et vesentlig poeng med forutberegnelighet for de som faktisk spiller. Det er viktig å få en avklaring fra skattemyndighetenes side på hvordan dagens regelverk er å forstå, sier Manshaus.

– Vi driver med ansvarlig spill

Spillselskaper

Kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Einar Busterud.

Foto: NRK

Nordmenn satser over 5 milliarder kroner på internasjonale nettspill i året. De spiller poker, bingo, lotto og kasinospill.

Tippegevinst i Norge eller tilsvarende spill og lotterier i EU, som er under offentlig tilsyn, er skattefrie.

– Dette har ikke noe med skatt å gjøre. Det har med å gjøre at vi er et selskap som driver med ansvarlig spill, mens utenlandske aktører prøver å få folk til å spille mest mulig, sier Einar Busterud, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping.

– Vi gir penger til gode formål, og det gjør ikke utenlandske spillselskap. De er lokalisert i skatteparadiser for å slippe skatt som selskaper, sier Busterud.

Gevinstskatt kommer på utenlandske pengespill som ikke er tillat i Norge, presiserer Kulturdepartementet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger