Widerøe innstiller 40 fly i dag

Widerøe har store tekniske problemer i dag. 40 avganger er innstilt i hele Norge og uregelmessighetene er ventet å vare utover dagen.

Widerøe- innstillinger Bodø lufthavn

LANGE KØER og tilløp til kaos på Bodø lufthavn i morgentimene torsdag.

Foto: Monica White Martinsen / NRK

Mangel på teknikere gjør at 40 av selskapets totalt 340 daglige avganger så langt er innstilt i torsdag.

- Ergerlig, sier Sigbjørn Eriksen, tidligere fylkesordfører i Nordland, som skulle rekke et møte i København.

Sammen med et hundretalls andre passasjerer, hadde han møtt fram på Bodø lufthavn torsdag morgen i håp om å komme seg avgårde med et Widerøe-fly.

Les også: Høstferien rammer Widerøe

- Det blir ikke noe av, flyet er innstilt, sier Eriksen, som skulle til Trondheim. Derfra skulle han videre til den danske hovedstaden.

Og det var mange frustrerte og skuffede passasjerer på Bodø lufthavn. Barn som skulle på høstferie og folk som skulle rekke jobboppdrag og møter.

- Jeg kommer fra Brønnøysund og skal til Leknes og Svolvær på jobb. Jeg er nå blitt flyttet til et nytt fly, men det ser dårlig ut, sier en oppgitt Sigbjørn Gladsø.

Sigbjørn Gladsø, misfornøyd Widerøe-passasjer

SKUFFET: Widerøe-passasjer Sigbjørn Gladsø fra Brønnøysund ble stående i Bodø mens han ventet på fly til Lofoten.

Foto: Kari Skeie / NRK

Han er skuffet over Widerøe, og mener selskapet har planagt dårlig dersom overtidskvotene er sprengt allerede i oktober.

- Dette er unødvendig. Høstferie er jo også noe det går an å planlegge. Andre bedrifter greier det, sier Gladsø.

Innrømmer dårlig planlegging

Widerøe forklarer at årsaken til problemene er mangel på teknikere til å se over flyene. Men innrømmer også dårlig planlegging i forkant av høstferien.

Stein Terje Dahl

Driftsdirektør Stein Terje Dahl i Widerøe

Foto: Malvin Eriksen

- Sprengte overtidskvoter og høstferie gjør at vi ikke har tilgjengelige teknisk personell der hvor problemene oppstår. Det gjelder alt fra propellproblemer i Kirkenes til hydraulikkproblemer og andre tekniske problemer, sier driftsdirektør Stein Terje Dahl i Widerøe.

Hva gjør dere nå?

- Vi jobber på spreng med å omdisponere ressursene våre. Vi har sendt ut folk fra Bodø til Kirkenes og andre steder hvor flyene står, og satser alt på at alle flyene skal være i rute fredag morgen, sier Dahl.

20 avganger på en dag

Det er tredje dagen på rad Widerøe har problemer med å få avgårde fly. Bare tirsdag ble hele 20 avganger. Også onsdag ble flere avganger innstilt, ifølge Widerøes trafikkavdeling.

Problemene fortsetter

Widerøe

Mangel på teknikere gjør at Widerøe innstiller 40 avganger torsdag.

Foto: Jens Kyed / NRK

- Vi beklager på det sterkeste ovenfor kundene de problemene som har oppstått, og vil gjøre alt vi kan for å få transportert sine reisende, sier informasjonskonsulent Astrid Fuhr i Widerøe.

Widerøe oppfordrer sine kunder til å holde seg oppdatert på wideroe.no eller ta kontakt med Widerøe på telefon 810 01 200 for mer informasjon.