NRK Meny
Normal

Viggo har telt penger for TV-aksjonen i 40 år

Arrangørene i Brønnøy kommune er sjeleglad for å ha en erfaren kasserer fra banken med på laget når om lag 100.000 kroner i mynter og sedler skal telles opp raskt og effektivt.

TV-aksjonen Brønnøy

I over 40 år har Viggo Pedersen stilt opp én søndag i året for TV-aksjonen. Også i år er han på plass i Brønnøy kommunes tellebank.

Foto: Privat

Faktisk har 66-åringen vært med på TV-aksjonen så lenge at han i fjor ble hedret for 40 års lang og tro tjeneste. Selv har kassereren fra Brønnøy mistet tellinga på hvor mange år han har satt av den ene søndagen i året.

– Jeg er faktisk usikker, men 40 høres riktig ut. Det er jo nesten naturlig at jeg er med og bidrar siden det er kontanter som skal telles, forteller Viggo Pedersen til NRK.

Tradisjon tro er han på plass i lokalene til Helgeland Sparebank, som fungerer som Brønnøy kommunes tellebank, også i dag. Der har han jobbet som kasserer i 47 år.

– Det er helt klart en fordel å ha gjort dette før, smiler Pedersen.

Mer effektivt nå

TV-aksjonen Brønnøy

Innkjøpsansvarlig Jørn Georg Johansen (t.h) er svært glad for å ha med den rutinerte kassereren på laget også i år.

Foto: Privat

Han er klar på at mye har endret seg siden starten av hans karriere i TV-aksjonens tjeneste. Ikke minst går ting litt mer effektivt for seg i år 2015.

– Før var vi mange som holdt på fra morgen til sent på kvelden. Nå er vi bare to som sorterer pengene før tellemaskinen gjør resten, forklarer 66-åringen.

– Hva er drivkraften din?

– Jeg synes det er fint å bidra. Vi er en fast gjeng med positive folk som har det veldig sosialt sammen. Og også i år går jo pengene til et veldig viktig formål.

Snart pensjonist

Innkjøpsansvarlig i Brønnøy kommune, Jørn Georg Johansen, kan nesten ikke få skrytt nok av den rutinerte kassereren.

– Det er mange her som gruer seg til Viggo blir pensjonist. Alt er klart når vi kommer. Det er fantastisk å ha med slike mennesker på laget. I tillegg kommer det sosiale. Det er mange som har et nært forhold til ham.

Neste år trer Viggo Pedersen inn i pensjonistenes rekker, men innkjøpssjefen håper han vil være med og bidra også etter det.

– Hvis ikke skal vi snakke hardt med banksjefen, smiler Johansen.

Håper på rekord

Begge to regner med at de er ferdig med opptellingen ikke altfor sent på kvelden. Totalt har kommunen 75 bøsser ute, og dekker med det alle områdene det bor folk i.

Nå håper de på å slå fjoråret. Da ble om lag 100.000 kroner samlet inn.

– Det tilsvarer 23 kroner i snitt pr innbygger. Vi håper jo selvfølgelig at vi topper det i år, sier Johansen.

Når Viggo Pedersen går hjem senere i kveld vet de svaret.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?