Vant ekstrem-triatlon i Lofoten

I Lofotens havgap startet triatlonet som tok deltagerne med lange distanser til havs, mark og fjell, før utøvere fra Tromsø og Haugesund løp inn til seier.

Vinner av dameklassen

Katrin Elfberg vant dameklassen i Lofotens ekstremløp etter 14 timer og 23 minutter.

Foto: Kai-Otto Melau

I helga er Lofoten Triathlons ekstremdistanse arrangert for første gang. 55 deltagere gjennomførte 4 kilometer svømming til havs, 196 kilometer på sykkel, og 45 kilometer løp, hvor de to siste milene til fots er over et fjell.

Løper over fjellet

Stein Vestøl har gjort alle testløp i The Arctic Triple.

Foto: Kai-Otto Melau

Løpsleder mener Lofoten er unik, og at de derfor har potensialet til å tilby noe ulikt alt annet.

– Lofoten overgår det villeste deltagerne har sett for seg, sier Maria Terese Karlsen.

– Tilbakemeldingene vi har fått fra deltagerne er at de visste at Lofoten er vakkert, men at naturen har tatt de helt på senga.

Selv om noen foretrekker å hoppe på Svolværgeita, har også Lofoten ekstremsport å by de som liker å slite seg ut!...

Publisert av NRK Nordland Tirsdag 23. august 2016

En av vinnerne syklet seg bort

Tromsøkvinnen, Katrin Elfberg, og forhåndsfavoritten, Allan Hovda fra Haugesund vant eventyret i Lofoten.

To ganger mester i Norseman Xtreme Triathlon tok feil av merkingen i et kryss og endte opp med å sykle hele 12 kilometer ekstra. Bomturen fikk likevel ingen følger for Hovda, som suverent mottok gullmedaljen etter 12 timer.

– Det løsnet skikkelig på løpinga og jeg hoppet fra stein til stein, og hadde en kjempetur, forklarte Hovda til arrangørene etter løpet.

Vinner i herreklassen

Allan Hovda fra Haugesund har vunnet Norseman to år på rad. To uker før Lofoten Triathlon Extreme måtte han bryte under Norseman, men i helga løp han over målstreken i Svolvær som førstemann.

Foto: Kai-Otto Melau

Vinneren i dameklassen kom inn med en klar ledelse etter syklingen. Ut på siste etappe ledet Katrin Elfberg med over 20 minutter. Selv var hun overrasket over hvor greit ekstremdistansen hadde gått.

– Det gikk litt opp og ned underveis og siste fjellet var tøft, sa Elfberg som hold god fart i løypa og hadde sluttiden 14 timer, 23 minutter ved målgang i Svolvær.

Lover mer løp neste år

Lofoten Triathlon er ett av tre løp i Arcitc Triple som The Arctic Triple bygger opp i Lofoten.

– I år har vi fått to første løpene i offisielle utgaven, men neste år skal alle tre være med, opplyser løpslederen.

– Hvem orker å delta på noe slikt?

– Folk som har et godt grunnlag å drive med triatlon. I dag er det den mer erfarne gjengen som har mange kilometer med trening før de går gjennom den kraftprøven det er å gjøre en ekstremdistanse i krevende natur, forteller Karlsen.

Løpslederen forteller at konkurransen ikke bare handler om rå viljestyrke og mye trening. Fokuset til arrangørene er at triathlonet skal være en opplevelse for alle deltagerne.

– Vi jakter på øyeblikkene, opplevelsene og ikke sekundene. Sistemann er like viktig som førstemann. Det er en vanvittig prestasjon å fullføre dette løpet.

Svømmer fire kilometer

Her svømmer to av deltagerne under løpet.

Foto: Kai-Otto Melau