Stenger samtlige skoler etter trusler om skoleskyting

Elever ved alle barne- og ungdomsskolene i Rana blir sendt hjem etter at Kripos varslet lokalt politi om noe som kan tolkes som trusler om skoleskyting.

Mo i Rana

Rana kommune har bestemt seg for å sende alle elevene hjem etter den mulige trusselen om skoleskyting.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding via Kripos om at det skal ha blitt skrevet inn en melding på Wikipedia som kan tolkes som en trussel om skoleskyting.

– Noen har redigert i en artikkel om skoleskyting på Wikipedia. Vedkommende har skrevet at «lista vil øke i løpet av dagen», sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva som er skrevet av hensyn til etterforskningen.

Det er ikke spesifisert hvilken skole trusselen er rettet mot. Politiet har mistanke om at meldingen er skrevet fra nettverket til en ungdomsskole i Mo i Rana.

Rana kommune stenger nå alle barne- og ungdomsskolene, opplyser kommunikasjonssjefen til NRK.

– Vi sender alle hjem for å unngå mer bekymring. Vi vil ikke skape mer uro enn nødvendig, sier Connie Slettan Olsen.

På kommunens nettside står det følgende: «På grunn av vag og uavklart trussel mot skoler i Rana velger Rana kommune å avslutte skoledagen på samtlige skoler og sender alle elevene hjem».

Ledelsen og lærere varslet

Skoleledelsen i kommunen er varslet om trusselen. I tillegg ble flere lærere informert i dag tidlig, ifølge Rana Blad.

– Vi har flere patruljer ute og økt årvåkenhet. Samtidig prøver vi å finne ut hvem som har skrevet meldingen, sier operasjonslederen.

Politiet ønsker tips i saken og kan kontaktes på 02800.

Trusler også i 2016

Mer enn 2.000 elever og ansatte ved flere skoler på Helgeland ble 13. januar 2016 sendt hjem, etter at det ble fanget opp truende meldinger på applikasjonen «Jodel».

Totalt ble tre personer pågrepet, og senere siktet i saken. Senere samme dag kom det en ny trussel, som førte til at en fjerde person ble pågrepet og siktet.