NRK Meny
Normal

Politiet avdramatiserer ny trussel på Jodel

Onsdag ettermiddag dukket det opp trussel via mobilappen Jodel. «Politiet har feil person. I morgen blir det et helvete», lød trusselen – Vi har ikke registrert noe aktrivitet av ulovlig karakter så langt i dag, opplyser politiet på Helgeland.

Kippermoen ungdomsskole

Flere skoler ble onsdag stengt i Mosjøen og i Mo i Rana som følge av trusler på mobilappen Jodel.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Politiet har nå startet etterforskning for å finne ut hvem som står bak den nye trusselen, som ble lagt ut klokka 15.30 onsdag. Trusselen lyder «Politiet har feil person. I morgen blir det et helvete».

Det var avisen Helgelendingen som først meldte om de nye truslene.

– Vi har ikke registrert noe aktivitet av ulovlig karakter så langt i dag. Vi anser ikke den nye meldingen til å være så truende. Imidlertid tar vi trusselen på alvor og etterforsker saken, sier politioverbetjent Snorre Bogfjellmo ved politiet på Helgeland.

Politiet er i tett dialog med selskapet som står bak Jodel for å få ut mobildata.

– Vi tar sikte på å oppklare hvem som står bak denne trusselen også, sier Bogfjellmo.

Flere tusen elever evakuert

Onsdag ble flere tusen elever evakuert i Mosjøen og i Mo i Rana som følge av trusler som dukket opp på mobilappen Jodel. Politiet tok raskt kontakt med selskapet som leverer appen, for å få identiteten til dem som sendte truslene. Kripos ble også bedt om bistand, og etterforskningen foregår for fullt både i Mosjøen og i Mo i Rana.

En 15 år gammel har innrømmet å ha sendt truslene mot skolene i Mosjøen. Det var familien til 15-åringen som selv oppsøkte politiet.

Det ingenting som tyder på at gutten hadde planlagt å gjennomføre noe.

Trussel mot skoler i Mosjøen via Jodel

Trussel mot skoler i Mosjøen via Jodel. Lignende meldinger ble også framsatt mot Polarsirkelen videregående skole i Rana.

Foto: Skjermdump fra Jodel

Jodel er en meldingsapplikasjon som minner mye om Twitter, men innleggene blir postet anonymt. Man kan se innlegg innenfor en radius på ti kilometer. I dag har Bogfjellmo vært til stede på et allmøte ved Mosjøen videregående skole.

– Sammen med rektoren snakket vi med elevene og lærerne i plenum. De tar saken med fatning og har slått seg til ro med at politiet har tatt riktig person.

Snorre Bogfjellmo om pågrepet og erkjent trusler

Etterforskningsleder Snorre Bogfjellmo i politiet på Helgeland anbefaler skolene å holde åpne torsdag. Han forteller at det er for tidlig å si om truslene i Mosjøen har sammenheng med det som har skjedd i Mo i Rana.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.