Tror på rask Volden-løsning

Stortingsrepresentant for SV Geir-Ketil Hansen tror på en snarlig løsning for Kari Ann Volden og surrogati-tvillingene.

Kari Ann Volden med tvillingene i Goa

LØSNING I SIKTE: Det kan gå mot en løsning for Kari Ann Volden og hennes tvillinger som fremdeles oppholder seg i India.

Foto: privat

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I over ett år har Volden vært i India med sine surrogatfødte tvillinger, uten å få pass til dem.

Men nå er det nok, mener Geir-Ketil Hansen. Han sier regjeringen må finne en snarlig løsning på denne saken, uten at lovverket endres.

– Lovverket kan ikke endres og bør ikke endres. Det er den siden av saken som gjør den vanskelig nemlig at norske myndigheter betrakter disse barna som indiske statsborgere fordi de er født av en indisk mor. Indiske myndigheter anser dette for å være en norsk sak, sier Geir-Ketil Hansen.

Les også:

Stort engasjement

Både politikere, geistlige og vanlige folk har latt seg engasjere, de har samlet inn penger og støttet Volden på forskjellig vis. Men ingenting har nytta. Etter over ett år, sitter Røstkvinnen fremdeles fast i India uten pass til de surrogatfødte tvillingene.

Men Hansen har håp om en snarlig løsning.

– Ja, jeg har håp om det fordi vi ser veldig klart nå at tiden går og det er en uholdbar situasjon på lang sikt, så her må det finnes en løsning og det bør ikke at lang tid, sier Hansen.

Komplisert

Ifølge Geir Ketil Hansen jobbes det nå på høyt nivå både i Norge og India med å finne en løsning.

Utenriksdepartementet er i kontakt med indiske myndigheter for å hjelpe Volden med oppholdstillatelse, men utover det ligger saken hos inderne.

Det forteller kommunikasjonsrådgiver i UD Frode Andersen som ikke ville la seg intervjue om saken. For det er en komplisert sak som heller ikke Geir Ketil Hansen i SV har løsningen på.

– Jeg kan ikke gi svar på hvordan dette skal løses, det må de som har det overordnede ansvaret for dette finne ut av, sier han.

Håp

Og biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland håper Geir Ketil Hansen har rett i at det blir en snarlig løsning.

– Dette handler om barn som blir skadelidende også når voksne da foretar seg ting som det kan være forskjellige vurderinger av. Så jeg håper at Geir-Ketil Hansen har rett i at det nå kan finnes en løsning slik at Volden kan komme tilbake til Røst med sine to barn, sier Jørgensen.