– Alle vil gi penger til Kari Ann og tvillingene

Folk på gata gir så det monner til Kari Ann Volden og tvillingene hennes som sitter fast i India. - Vi har fått en enorm respons, sier Turid Høyersten Holm.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Turid Heiersten Holm og flere andre bestemødre i Bodø har startet innsamlingsaksjon for Kari Ann Volden og tvillingene hennes i forbindelse med morsdagen på søndag.

Røst-kvinnen sitter i India med to surrogat-fødte tvillinger som ikke får norsk pass. Norske myndigheter mener Volden har brutt loven ved å ha reist til India og kjøpt seg barn.

Men initiativtager Turid Høyersten Holm mener det har vært nok paragrafrytteri i denne saken.

– Jeg tror dette handler om medmenneskelighet, og jeg vil forferdelig gjerne vite at jeg bor i en varm by. En by som vil engasjere seg, og som tør å engasjere seg. Det er helt greit at hun har gjort en feil. Jeg synes hun er straffet. Jeg synes hun er straffet i vel et år nå. Da får hun heller komme hjem og ta det som er av straff, og så får hun la barna vokse opp her, sier Høyersten Holm.

– Partiet går foran enkeltindivid

Bestemødrene sier at de vil hjelpe barna.

– Politikerne setter partiet foran enkeltindivid, noe som får dramatiske konsekvenser for to små gutter. Barnas mor har ikke lenger visum og ikke penger til advokathjelp. Hun trenger søstersolidaritet i en umulig situasjon, skriver bestemødere i oppropet som deles ut.

Sitter fast i India

I over ett år har alenemor Kari Ann Volden (42) fra Røst sittet fast i India med surrogat-tvillingene Adrian Rene og Mikael Andreas. Til tross for stort engasjement både lokalt og fra Stortingets talerstol, er situasjonen fortsatt like fastlåst.

Barna er statsløse, og norske myndigheter nekter barna norsk statsborgerskap.

Mikael og Adrian Volden

PAPIRLØSE: Mikael og Adrian Volden.

Foto: Privat

– Nok er nok!

Fredag stilte Turid Heiersten Holm opp i Glasshuset i Bodø med innsamlingsbøsse og flygeblad. De håper de klarer å få inn penger slik at Volden kan klare seg mens hun er der, og at hun får den hjelpen hun trenger til seg og barna.

– Som bestemødre synes vi ikke at det går an å sitte i sofaen lengre og synes at situasjonen er trist og lei. Vi må ut og gjøre noe. Og vi har fått en enorm respons, for det viser seg at alle har tenkt det samme. Nok er nok. Vi vil ha tvillingene hjem, og vi vil ha Volden hjem, sier Høyersten Holm.

Også artisten Halfdan Sivertsen har engasjert seg for barna.

FNs barnekonvensjon sier barns rettigheter skal gå først. Vi vil at guttene skal få et statsborgerskap og at de skal få feire neste morsdag på Røst!

Opprop fra grønne bestemødre