Hopp til innhold

Strømmer til Saltstraumen etter TV-suksess

Turistnæringen rundt Saltstraumen har opplevd et eventyrlig oppsving etter TV-suksessen i mai. – Det er helt surrealistisk, sier campingsjef.

Strømmer til Saltstraumen

Campingsjef Geir Nyheim ved Saltstraumen camping trodde ikke det kunne være mulig å oppleve en slik økning. Han legger skylden på tv-suksessen.

Foto: Vebjørn Karlsen / Monica White Martinsen / NRK

7. mai sendte NRK en hel tidevannssyklus i saltstraumen minutt for minutt. Sendingen varet i 12 timer og vel én million seere var innom programmet. Nå kommer effekten, skal vi tro turiststrømmen til Saltstraumen.

– Det er nesten uvirkelig å ha så stor økning, jeg tror ligger mellom 40 og 50 prosent økning på junimåneden. Det er helt surrealistisk, sier daglig leder ved saltstraumen camping, Geir Nyheim.

Han er ikke alene om å oppleve økt besøk. Samtlige aktører tilknyttet Saltstraumen, også Stella Polaris som frakter turister i båt inn til strømmen, har hatt en formidabel økning. Nyheim peker på tv-suksessen.

Skylder på TV-sendingen

​– Jeg trodde ikke det kunne være mulig. Det er rett og slett et eventyr. Det er ingen tvil om at Saltstraumen minutt for minutt har hatt en veldig god effekt, fortsetter Nyheim.

Trond og Edel Brevik fra Harstad
Foto: Monica White Martinsen / NRK

Turistene kommer fra både inn- og utland. Trond Brevik fra Harstad har ikke sett Saltstraumen siden 1964. På campingtur med kona Edel ble derfor Saltstraumen et naturlig mål i år.

– Jeg hadde ikke vært her før, så hadde veldig lyst, vi har jo fulgt med på minutt for minutt-sendingen, forteller Edel.

Kafe Kjelen som ligger like ved Saltstraumen har hatt en betydelig vekst de også. Daglig leder Anita Stensenen tror økningen vil fortsette til neste år.

Lill Anita Stenersen

Daglig leder hos Kafe Kjelen tror veksten kan bli enda større neste sommer.

Foto: Monica White Martinsen / NRK

– Jeg tror det blir mer til neste år, for jeg tror programmet har enda mer virkning da. Det gikk 7. mai i år, så de fleste har allerede bestemt ferien sin i år, mener hun.

Fornøyd med sendingen

Prosjektleder for Salstraumen minutt for minutt, Thomas Hellum, var godt fornøyd da sendingene var over.

– Det var fantastiske bilder og en fantastisk stemning. Det gikk over all forventning. Vi hadde god kontakt opp til Vår Herre, som sørget for at skybankene stoppet i havet og at vi fikk en fantastisk solnedgang, oppsummerte Hellum.

– Det var mye trafikk på sosiale medier og det gjorde nok at folk ble nysgjerrig. Vi forventer ikke at alle skal se alt, men at så mange har vært innom er utrolig moro, kommenterte Hellum da sendingen var over.

Her kan du se en kort oppsummering av "Saltstraumen - minutt for minutt".