NRK Meny
Normal

Stiller seg uforstående til siktelsen etter brannen i Bodø

Mannen som er siktet etter brannen på Hunstadsenteret stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser mannens forsvarer.

Brann på Hunstad utenfor Bodø

Brannvesenet kjemper mot røyk og flammer ved Hunstadsenteret i Bodø.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Over 200 personer ble evakuert og det tok over 20 timer å slukke brannen på Hunstadsenteret utenfor Bodø sentrum. Tidligere i dag ble det kjent at politiet mener at det var en ansatt ved Jysk i Bodø som er skyld i det hele.

Forsvarer Hilde Guldbakke

Forsvarer Hilde Guldbakke, her avbildet i forbindelse med en tidligere sak.

Foto: Ole Marius Rørstad / NRK

Mannen i 20-årene ble pågrepet på Østlandet og i dag fraktet til Bodø. Der har han i kveld hatt et møte med sin forsvarer, Hilde Guldbakke.

– Han stiller uforstående til siktelsen, men han skjønner naturligvis at det, ut ifra sakens alvorlighet, er behov for etterforskning, sier hun til NRK.

– Hva tenker han om eventuell varetektsfengsling?

– Det er han selvsagt ikke positiv til når han ikke kjenner til noe i denne siktelsen.

– Hva synes du som advokat om siktelsen?

– Det for det tidlig å uttale seg om. Jeg har ikke fått satt meg grundig nok inn i alle sakens dokumenter. Noe av dokumentene er dessuten klausulert, så det er vanskelig å ta stilling per nå.

Brann på Hunstadsenteret

Brant i 20 timer

Det var onsdag kveld 24. juni at brannen startet. Ansatte har forklart til politiet at brannen startet raskt og den ble ikke slukket før torsdag ettermiddag. Over 200 personer ble evakuert som en følge av brannen.

Politiet fryktet at mange av sporene kunne være borte ettersom brannen pågikk i over 20 timer før brannvesenet fikk kontroll. Temperaturene i lokalet mens brannen pågikk kan ha vært så høye som 500 grader.

Vitner har også forklart at det ble hørt en eksplosjon like før brannen brøt ut.

– Utrolig trist

Salgs- og markedsansvarlig Venche Anita Lidahl for Jysk i Norge sa tidligere i dag at hun synes det er utrolig trist at en av deres ansatte er siktet i saken.

– Men vi er glad for at saken nærmer seg en løsning. Vi er for øyeblikket i ferd med å informere de ansatte, og vil følge opp den ansatte det gjelder etter hvert som vi får mer informasjon om etterforskningen.

Hvorfor vitner hørte en eksplosjon like før brannen på Hunstadsenteret brøt ut, er én av tingene politiet ønsker å finne ut av når etterforskningen nå starter.
Etter å ha jobbet hele natten med å slukke brannen i Hunstadsenteret i Bodø ble det en uvirkelig start på neste skift for røykdykker Tom Thuv i Salten Brann.
Brannen på Hunstadsenteret utenfor Bodø startet onsdag kveld og blusset opp igjen torsdag morgen.