NRK Meny
Normal

Stenger rasstedet for all tungtrafikk

Kjemperaset tidligere i dag gjør at Statens Vegvesen stenger E10 nord for Hamnøy i Lofoten for tyngre kjøretøy.

Ras på E10 i Lofoten

Det var i formiddag at Statens vegvesen oppdaget at veien hadde begynt å skli ut på E10 i Hamnøy i Moskenes kommune i Lofoten.

Foto: Statens vegvesen

E10 i Lofoten er sperret for kjøretøy over 7,5 tonn mellom Akkarvika og Solbjørnneset.

Det var i formiddag at Statens vegvesen oppdaget at europaveien hadde begynt å skli ut på E10 i Hamnøy i Moskenes kommune i Lofoten. Store nedbørsmengder førte til at deler av dagens vei raste ut i forbindelse med rassikringsprosjektet som pågår i området.

Vegvesenet hadde ikke annet valg enn å sperre veien og konsekvensen av det er at Lofoten per nå er delt i to.

Klokka 16 var veien ryddet og veien åpnet for persontrafikk. Men vegvesenet tar ikke sjansen på å slippe tungtrafikken forbi.

– Stengingen kan vare i flere dager, og sjåfører som skal mellom Lofoten og Bodø, via fergesambandet Bodø-Moskenes, må belage seg på omkjøring via Lødingen, melder Statens vegvesen.

Personbiltrafikken vil kunne passere som normalt fra klokka 20 torsdag kveld.

Kan vare flere dager

Ras på E10 i Lofoten

Klokka 16 var veien ryddet og veien åpnet for persontrafikk. Men vegvesenet tar ikke sjansen på å slikke tungtrafikken forbi.

Foto: Statens vegvesen

– Den midlertidige vegen som ble bygget tidligere er ikke i stand til å ta i mot lange kjøretøy som vogntog, lastebiler og busser, skriver vegvesenet på sine nettsider.

På grunn av anleggsarbeidet på stedet er det heller ikke plass til å kjøre disse gjennom rasoverbygget på stedet, slik at det er foreløpig full stans i tungbiltrafikken på stedet.

– Vi må være forberedt på at det kan ta mange dager før tyngre kjøretøy kan passere her. I slutten av neste uke skal vi uansett åpne rasoverbygget for ordinær trafikk, og i verste fall må vi vente til da, før problemet er løst, forklarer etaten, og beklager sterkt ulempen dette medfører for næringstransporten.

Jobber med å informere sjåfører

Det jobbes med å informere de som kjører tyngre kjøretøy, både gjennom vegtrafikksentralen, skilting, diverse medier samt på fergekaia i Bodø.