Hopp til innhold

Skjebnekamp på Aspmyra: – Det blir mer spennende enn velspilt

Både Bodø/Glimt og Lillestrøm kan ta et lite steg vekk fra bunnstriden.

Bodø/Glimt jubler for scoring

Milan Jevtović sendte Glimt i ledelsen på Åråsen, men kampen endte uavgjort. Tom Nordlie spår nok en tett batalje i ettermiddag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

For det er to lag i motbakke med to strake tap i bagasjen, som møtes på Aspmyra i ettermiddag. Kun ett poeng skiller dem på tabellen, og NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener dagens kamp er langt viktigere for de to, enn oppgjørene mot topplagene.

– Kamper mot lag som ligger rundt hverandre på tabellen er vesentlig viktigere å prioritere, enn å nødvendigvis prøve å ta det overraskende poenget borte mot Rosenborg, Strømsgodset eller Odd.

Ikke vunnet på åtte år

Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Da Bodø/Glimt gjestet Åråsen tidligere i år endte det med poengdeling. Nordlie spår nok en tett batalje i kampen som ingen av lagene har råd til å tape.

– Jeg tror kampen kommer til å bli preget av alvoret og betydningen av kampen rent poengmessig. Jeg tror det blir mer spennende enn velspilt.

For Bodø/Glimts skiller det kun tre poeng ned til Stabæk, som ligger på nedrykksplass. I løpet av tre seriekamper i høst har Glimt sluppet inn åtte mål, og funnet nettmaskene fire ganger. Laget har ikke tatt tre poeng mot Lillestrøm i eliteserien på åtte år.

Molde - Bodø/Glimt

Molde slo Bodø/Glimt 3-2 i forrige serierunde.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Uten hodesterk kaptein

Nordlie mener mye sitter i hodet, dersom ett av lagene skal klare å ta alle poengene på Aspmyra i dag.

– Jeg tror den som behersker det mentale spillet best går seirende ut av kampen, heller enn at det avgjøres på taktikkbordet, sier Nordlie til NRK.

Lillestrøm stiller til kamp uten kaptein Frode Kippe, som fikk rødt kort mot Rosenborg i forrige serierunde. Kampstart på Aspmyra er klokken 15.30.

Laster innhold, vennligst vent..