Ledet 4-0 til pause - nær kollaps i andre omgang

Rosenborg feide Lillestrøm av banen på Åråsen i første omgang, og ledet hele 4-0 til pause, etter tre scoringer av Christian Gytkjær. Men Lillestrøm skulle komme sterkt tilbake.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær hadde ikke scoret på bortebane for RBK. På Åråsen gjorde han like godt et ekte hattrick i første omgang.

– Det var deilig! Fantastisk innsats av laget. Det er utrolig gøy å spille utpå her, sa en entusiastisk Christian Gytkjær til TV2 i pausen.

Da hadde dansken gjort ekte hattrick på vel en halvtime, hans tre første bortemål for sesongen.

Ni av elleve spillere fra start var med på nedturen mot Apoel. De virket svært revansjesugne lørdag kveld. Etter to minutter var Fredrik Midtsjø helt alene inne i straffefeltet, men han fikk aldri stokket beina skikkelig, og muligheten rant ut i sanden.

Tabbescoring

Etter 18 minutter var det tabbefest bakover hos Lillestrøm. Først snappet Christian Gytkjær en håpløs pasning fra Marius Lundemo, og dansken satte fart mot mål. Gytkjær fikk en dårlig vinkel, og lite kraft i avslutningen. Arnold Origi så tilsynelatende ut til å ha full kontroll på det løse skuddet, men ballen gikk mellom beina på kenyaneren, og Rosenborg tok ledelsen.

Gytkjær satte inn 2-0 etter et hjørnespark like etterpå. Anders Konradsen stusset ballen bakover i feltet, og dansken stupte ballen i mål etter å ha løpt seg fri på bakerste stolpe.

Rundspilte Lillestrøm

Etter 34 minutter kom RBK med dagens flotteste angrep. Pål Andre Helland fikk til slutt servert ballen til Gytkjær, som fra kort hold enkelt kunne sette inn sitt tredje for dagen. Like etterpå banket Fredrik Midtsjø inn 4-0 på volley.

– Det er pinlig. Vi gjør håpløse feil over hele linja, sa en slagen Frode Kippe til TV2 i pausen.

Lillestrøm - Rosenborg

Frode Kippe var langt nede i pausen, men Lillestrøm kom sterkt tilbake.

Lillestrøm kom kraftig tilbake

Lillestrøm fikk pyntet på resultatet i starten av andre omgang. Håkon Skogseid vant en duell i feltet etter en dødball, og på bakerste stolpe nærmest løp Erling Knudtzon ballen i mål.

Det skulle bli mer jubel for LSK. Innbytter Malaury Martin fikk en flott ball i bakrom etter 64 minutter, og med feil bein banket han ballen opp i vinkelen på halv volley.

Minuttet før full tid satte Mohamed Ofkir ballen i mål etter en retur, og det tok fyr på Åråsen. Det ble likevel ikke flere mål, og RBK slapp med skrekken. Dermed har trønderne en luke på ni poeng på tabelltoppen.

– Vi kollapser fullstendig i andre omgang, så vi sitter igjen med en litt dårlig følelse, sier Christian Gytkjær til TV2.

Heller ikke Fredrik Midtsjø klarer å glede seg over tre poeng like etter kampslutt

– Jeg er ikke fornøyd med dette, og det tror jeg ikke de andre gutta er heller. Det som skjer i andre omgang er ikke godt nok, sier han til TV2.