Hopp til innhold

Stenger Norges største ungdomsskole etter smitteutbrudd

Rana kommune stenger Rana ungdomsskole onsdag etter nye positive korona-prøver. Skolen er Norges største med mer enn 800 elever.

Rana ungdomsskole

Rana ungdomsskole i Mo i Rana holdes stengt onsdag.

Foto: SPINN Arkitekter

Foreløpig kartlegging viser at elever og ansatte på 9. og 10. trinn på Rana ungdomsskole er berørt. Fra forrige uke er ansatte og elever på 8. trinn berørt av tidligere smitteutbrudd.

Derfor har Rana kommune i samråd med Folkehelseinstituttet og Fylkesmannen besluttet at samtlige elever og ansatte ved skolen holdes hjemme onsdag.

Dette gjøres for å gi smitteoppsporingsteamet bedre tid til kartlegging, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi har fått positive prøvesvar som gjør at flere elever og ansatte ved Rana ungdomsskole er berørt, sier kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen i kommunen til NRK.

– Er det aktuelt å stenge flere skoler?

– Det kan bli aktuelt, men det vil den videre kartlegginga gi oss svar på. Foreløpig er det bare snakk om onsdag, så får vi se hva som skjer.

Uoversiktlig

Dette gjelder elever og ansatte ved både avdeling Mo og avdeling Moheia. Elever og ansatte får nærmere informasjon direkte fra skolen.

Skolen er ifølge Utdanningsdirektoratet Norges største, og har litt over 800 elever.

Mandag ba kommuneoverlege Frode Berg om at alle planlagte arrangementer i kommunen denne uka avlyses.

– Det er klart at Rana-samfunnet er jo berørt av den situasjonen vi står i nå. Situasjonen akkurat nå er litt uoversiktlig. Både skolen og flere er berørt av dette.

Avlaster Mo i Rana

Denne uka har også Nordland fylkeskommune strammet inn i kollektivtransporten.

Fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal, oppfordrer alle passasjerer i Rana og Bodø til å se på mulighetene for alternativ transport.

– Når situasjonen blir slik, er vi nødt til å stramme inn tiltakene i kollektivtrafikken, og se på muligheter for å avlaste i pressområder som Mo i Rana. Vi skal gjøre det vi kan, men er også helt avhengig av hjelp fra passasjerene, sa fylkesrådsleder og kriseleder Tomas Norvoll mandag.